Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zöldséges tészta ételek képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Zöldséges tészta ételek - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Zöldséges tészta ételek
Keresés
Találatok száma - 11 db
Gombás-sonkás spagetti receptje, elkészítése

Gombás-sonkás spagetti receptje, elkészítése

A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Megforrósított olajon megpároljuk a kockára vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel. Összeforraljuk, majd beletesszük a csíkokra vágott sonkát is. A tésztát a gombás-sonkás mártással leöntve, metélőhagymával és durvára tört rózsaborssal meghintve kínáljuk...

Márványsajtos zöldséges tészta recept

Márványsajtos zöldséges tészta recept

A brokkolit rózsáira szedjük. A paprikát ketté vágjuk, és 1 cm széles csíkokra szeljük. A gombát felszeleteljük. A fokhagymát összetörjük. Ezeket a zöldséglevesbe keverjük, hozzáadjuk a kakukkfűágat, beleöntjük az olívaolajat, megborsozzuk, fedő alatt kb. 10 percig főzzük. A keletkezett levet leöntjük és félretesszük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a félretett zöldséglevet és a tejszínt beleöntjük, a sajtot belemorzsoljuk. Közepes lángon kevergetjük, míg a sajt meg nem olvadt, és az öntet be nem sűrűsödött. A zöldségfélét, meg az öntetet a kifőtt tésztához keverjük...

Olívás metélt

Olívás metélt

A kockára vágott hagymát dinszteljük meg az olajon. Majd adjuk hozzá az olíva bogyókat is. Egy kicsit süssük, majd öntsük hozzá a paradicsompürét. Sózzuk, a fűszerkeverékkel ízesítsük, és a reszelt fokhagymát is adjuk hozzá. Forraljuk be. Széles metélttel, és reszelt parmezánnal kínáljuk. Tálaláskor pici extra szűz olíva olajjal meglocsolhatjuk.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Pestos széles metélt szőlővel

Pestos széles metélt szőlővel

A széles metéltet lobogó vízbe tegyük bele, és addig főzzük, amíg a csomagoláson jelzett idő le nem telik. Javaslom, olasz durum lisztből készült tésztát használjunk, mert az egészségesebb, de természetesen bármilyen széles metélt megfelel az ételhez. Amikor készen van a tészta, szűrjük le, majd két salátás kanál segítségével forgassuk át alaposan a pestoban. Ha szükséges sózzuk, és pár csepp olíva olajjal ízesítsük. Én az igazat megvallva, 1 tk Chen szószt is kevertem hozzá, mert egyrészt nagyon szeretem az ízét, és ráadásul telis tele van vitaminokkal. Az ételt egy nagy marék muskotályos szőlővel megszórtam a végén.

Sáfrányos tészta zöldborsóval és garnélával

Sáfrányos tészta zöldborsóval és garnélával

A tisztított rákokat mossuk meg, vagy olvasszuk fel, csepegtessük le, és vágjuk 1 cm-es darabokra (néhányat hagyjunk egészben a dekorációhoz). Az apróra vágott fokhagymát a citromlével együtt keverjük el a rákkal. A sonkát vágjuk vékony csíkokra. A vajat és az olajat melegítsük meg egy serpenyőben. A sonkát és a rákot süssük át benne, majd vegyük ki és tegyük félre. A fagyasztott borsót, a sáfránycsíkokat, a levest és a tejszín felét tegyük a serpenyőbe. Erős tűzön többszöri keverés mellett kb. 10 percig főzzük, amíg a szósz sűrű lesz. Közben a maradék tejszínt is fokozatosan adjuk hozzá. A tésztát főzzük meg, csepegtessük le. Ha a szósz elkészült, adjuk hozzá a sonkacsíkokat és a darabolt rákokat. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük össze a tésztával. A tésztát azonnal tálaljuk, díszítsük petrezselyem zölddel és az egész rákokkal.

Hirdetés
Sütőtökkel töltött kagylótészta

Sütőtökkel töltött kagylótészta

A sütőtököt megtisztítjuk és meghámozzuk, majd felvágjuk 2cm-es kockákra. 1 ek olívaolajban, alacsony hőmérsékleten puhává pároljuk a rozmaring darabokkal. Ez kb 10-15 perc. Leszűrjük, és átmossuk hideg vízzel. Tegyük félre. A tésztát forró, sós vízben megfőzzük - de ne főzzük túl, azaz legyen al dante, kissé harapós. Egy serpenyőben a felaprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük 2 ek olajban, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Kb 15 percig lassú tűzön rotyogtatjuk - akkor jó, amikor egy sűrű szószt kapunk. Közben a leszűrt tésztát egy tepsibe helyezzük úgy, hogy minden kagyló felfelé nézzen. A sütőtököt összetörjük villával vagy krumpli-törővel (de ne kézi turmixal). A péppel megtöltjük a kagylókat. Tegyük félre, és kapcsoljuk be a sütőt - állítsuk be 200 fokra. Elkészítjük a besamel szószt: - a vajat takarékon felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és a szerecsendiót, és egy mini kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon be. Amikor sűrű lesz, levesszük a tűzhelyről, majd fokozatosan öntjük rá a tejet,....

Thai zöldséges tészta tofuval

Thai zöldséges tészta tofuval

Pácoljuk a kockára vágott tofut a szójaszósszal és a lime héjjal egy lapos tálban kb 30 percig. Ezalatt tegyük az alaplevet egy fazékba, majd adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a citromfűvet, a korianderágat és a chilit. Forraljuk fel, aztán kis lángon főzzük 30 percig. Ezután szűrjük le, majd forraljuk fel ismét, és szórjuk bele a tésztát. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és a tofut, a páccal együtt, majd alacson tűzön főzzük néhány percig. Tegyük bele a vékony csíkokra vágott répát, a cukorborsót, a csíkozott kínai kelt és a koriandert, és főzzük még kb 4-5 percig, majd tálaljuk.

Zöldséges sült tészta - gluténmentes

Zöldséges sült tészta - gluténmentes

Főzzük puhára a tésztát, majd csepegtessük le. 10 dkg margarint olvasszunk fel lassú lángon, majd adjuk hozzá a kukoricalisztet. Habverővel lassan kevergessük, és adjuk hozzá az előzőleg megmelegített tejet. Rozmaringgal, sóval ízesítsük, és lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik. Keverjük hozzá a tésztát és a megpárolt zöldséget, majd öntsük egy jénai tálba. A tetejére reszeljünk sajtot, és 20 percig süssük gázsütőben 3-as fokozaton.

Zöldséges sült tészta recept

Zöldséges sült tészta recept

Először megfőzzük a tésztát, majd félretesszük. Wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, beledobjuk a gyömbérszeleteket és a fokhagymagerezdeket, mikor megbarnulnak kicsit, eltávolítjuk őket. Beledobjuk a julienre vágott sárgarépát, sütjük kis ideig. (2-3 perc) Hozzáadjuk a gombát, amit előzőleg fél órára beáztatunk, sütjük tovább. (2-3 perc) Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, megint sütjük 2-3 percig. Beletesszük az 5 centis darabokra vágott ceruzababot, amivel további 3-4 percig sütjük. Beledobjuk az 1 centis darabokra vágott újhagymát, és szinte egy időben hozzáadjuk a kifőtt tésztát is. Jól átforgatjuk, hogy süljön a tészta. Ráöntjük a gomba ízesítésű szójaszószt és a világos szójaszószt is, sütjük még 2-4 percig, és kész.

Hirdetés
Zöldséges tészta recept

Zöldséges tészta recept

A hozzávalókat felszeletelni és az összeset a nyers/kemény tésztával összekeverni. A tetejére szórni a reszeltsajtot. Tűzálló tálba rakni. kb. fél óra alatt elkészül és isteni finom. Hozzávalók: 15 dkg levestészta(copfocska), 20 dkg gépsonka v.tarja, 4 paradicsom, 1 apróra vágott hagyma, 1/4 liter tejszín, 2 dl paradicsomlé...

Zöldséges, sajtos rakott tészta

Zöldséges, sajtos rakott tészta

A gombát és a répát megtisztítjuk, az előbbit vékony cikkekre, az utóbbit közepes kockákra vágjuk. Ételízesítős vízben együtt puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük, ahogyan a konzervzöldségeket is. A tésztát hagyományos módon, enyhén sós vízben puhára főzzük. Egy kivajazott tűzálló tálba a tésztát a zöldséggel rétegezve, váltakozva úgy rakjuk le, hogy minden sorra másfajta szeletelt sajt kerüljön. Tetejére vastagon reszelt sajtot hintünk és forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. A fogás előnye, hogy előre elkészíthető, étkezés előtt csak sütni kell, amihez 15 perc elegendő. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.

Tuti menü