Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tésztaszószok receptek képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Tésztaszószok receptek - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Tésztaszószok receptek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Bolognai mártás

Bolognai mártás

Tisztítsa meg és vágja apróra a hagymát, a fokhagymát, a zellert és a sárgarépát. Kockázza fel a szalonnát és a zöldségekkel együtt pirítsa meg a vajon. Kockázza fel apróra a sonkát és a májat, és adja a darálthússal együtt a zöldségekhez. Pirítsa meg folyamatos kevergetés közben, majd öntse fel a húsleveslével és a borral és keverje hozzá a paradicsompürét. Forralja fel, ízesítse sóval, borssal. Fedje le és főzze kis hőn két órát. Tálalja forrón kifőzött olasz tésztára. Kiváló töltelék lasagnéba vagy cannelloniba is.

Csípős paradicsommártás

Csípős paradicsommártás

Dobja forró vízbe és húzza le a pardicsom héjját, távolítsa el a magját és kockázza fel. Forrósítsa fel az olajat és dobja bele a feldarabolt szalonnát. Adja hozzá a felszeletelt vöröshagymát és párolja meg. Tegye bele a paradicsomot és lassú tűzön főzze egy órát. Törje át, tegye bele a cseresznyepaprikát és sűrűsítse be. Vegye ki a paprikát, ízesítse sóval, keverjen bele felaprított bazsalikomot.

Gombás-füstöltsajtos szósz

Gombás-füstöltsajtos szósz

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg csiperkegomba (vagy laskagomba), 1 gerezd fokhagyma, 3-4 dl tejföl, kevés tej, só, őrölt bors, 15 dkg reszelt füstölt mozzarella Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk majd kevés olajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a tisztított, parányira aprított gombát, a zúzott fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, majd 10-15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kevés tejjel hígított tejfölt, összeforraljuk, majd beleszórjuk a reszelt sajtot.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Gombaszószos tészta

Gombaszószos tészta

A gombát apróra vágom és elkezdem dinsztelni az olajon, megszórom az őrölt fehér borssal. Amikor kb. félig megpuhult, rányomom a fokhagymát és tovább párolom, kicsit később az összevágott petrezselymet (jó sok legyen, ez a lényeg) teszem bele, majd tovább párolom. A nagy pohár tejfölt összekeverem a liszttel és ráöntöm a gombára, összekeverem és kicsit felhígítom a tejjel, majd addig főzöm tovább, amíg közepesen sűrű mártást kapok és megsózom. A csomag spagettit megfőzöm a sós, forró vízben, majd leszűröm. A tányérra teszek egy adag tésztát, tetejére öntök a mártásból és ráreszelem a sajtot.

Gyömbérszószos csirkemell tésztával

Gyömbérszószos csirkemell tésztával

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd felforrósított vajon fehéredésig sütjük. Ezután megsózzuk, borsozzuk és ráfacsarjuk 1 citrom levét. Jól átkeverjük, majd gazdagon meghintjük őrölt gyömbérrel. Tejszínnel nyakon öntjük és a húst ebben puhára főzzük. Közben kóstoljuk meg, hogy a citromlé és a gyömbér jó arányban van-e. Ha túl sok gyombért érzünk, akkor adjunk hozzá még citromlevet, illetve ha túl savanyú, akkor gyömbért adjunk még hozzá. Akkor jó, ha selymesen lágy íze van. Cső- vagy csavart tésztával tálaljuk. (A tészta főzővizébe olaj helyett vajat tegyünk).

Hirdetés
Készíts pestót házilag!

Készíts pestót házilag!

A friss bazsalikom intenzív aromája miatt kiváló alapanyag a villámgyors mártáshoz. Többek között tésztákhoz, szószok és töltelékek ízesítésére, sültekhez is kitűnő. Nyolc adaghoz moss meg 4 csokor bazsalikomot, jól rázd le, majd a leveleket csipkedd le! (Rukola salátából is elkészítheted.) Darabolj fel durvára 2 nagy gerezd fokhagymát! A bazsalikomot meg a fokhagymát pépesítsd 8-10 dkg fenyőmaggal együtt magas falú keverőedényben, rúdmixerrel, és közben apránként dolgozz bele 1 dl olívaolajat! Addig mixeld, amíg finom állagú pép keletkezik! Ezután keverj bele 5 dkg frissen reszelt parmezán sajtot, és ízesítsd sóval, borssal!...

Mártások mártása, rusztikus ragu, olasz módra

Mártások mártása, rusztikus ragu, olasz módra

Ha egyszerűen csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi is az a ragu, amelyet a magyar menzakonyhákban gyakran futtatnak, akkor ezt a definíciót találjuk: nagyobb - 2-3 centiméteres - kockákra vágott húseledel, amelyet rövid lében, zöldségalapon párolnak lassan vajpuhára. A pörkölttől alapvetően az különbözteti meg, hogy paprikát nem tesznek bele, és nem is pirítják vissza többször a zsírjára, hanem egyenletesen párolják. Mivel sajnos a pörkölt többszöri visszapirítása már kiveszőben lévő szokás a pörkölt hazájában, ezért mondhatjuk azt is, hogy Magyarországon sokszor pörkölt ürügyén paprikás ragut készítenek...A ragu ősrégi, római időkből származó étel Itáliában, s fajsúlyos húsokból készítik: marhából, vadnyúlból, szarvasból, vaddisznóból, sőt, a ragu alla Baresét lóhúsból. Valamennyiben az a közös, hogy előbb elkészítik az úgynevezett soffrittót, azaz a zöldségalapot, amely nagyon apróra kockázott sárgarépából, zellerszálból, fokhagymából és hagymából áll, friss fűszernövényekkel - pl. kakukkfű, turbolya, oregánó, rozmaring - ízesítve...

Paradicsommártás olasz tésztához

Paradicsommártás olasz tésztához

Tisztítsa meg és vágja apróra a hagymát és a fokhagymát és párolja meg forró olajon. Darabolja fel a paradicsomot és adja a hagymához, forralja fel és főzze fedő alatt 45 percig. Nyomja át szitán a paradicsomot, keverje bele a felaprított bazsalikomot, ízesítse sóval és borssal. Tegye vissza a tűzre és főzze 10 percig. Tálalja kifőzött olasz tésztával, tegyen a tetejére diónyi vajdarabkát.

Pesto - genovai bazsalikommártás

Pesto - genovai bazsalikommártás

Turmixolja össze a bazsalikomleveleket, a megtisztított fokhagymával és a fenyőmaggal. Forgassa bele az olívaolajat, egy csipet sót és a sajtot és készítsen krémes mártást. Tálalja kifőzött spagettivel, gnocchival, tagliatelle, vagy fettucine olasz tésztával forrón. Ízesítheti vele a minestronét, vagy pirítósra kenheti előételnek. Hűtőben lezárt üvegben hetekig eláll, mindig tegyen olajat a mártás tetejére.

Tuti menü