Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tésztasaláta receptek képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Tésztasaláta receptek - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Tésztasaláta receptek
Keresés
Találatok száma - 19 db
Csípős tésztasaláta

Csípős tésztasaláta

A tésztát megfőzzük, az uborkát megmossuk, fölkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Serpenyőben felhevítünk 2 evőkanálnyi olívaolajat, és megpirítjuk a fokhagymát. Az olívabogyót és a chilipaprikát felaprítjuk. Egy kis tálban összedolgozzuk az ecetet, a mustárt és a mézet a maradék olajjal, majd sózzuk, borsozzuk. A tésztát összekeverjük a zöldségekkel, az öntettel, majd ízlés szerint megszórjuk az olívabogyókkal.

Gombás sonkás tésztasaláta recept

Gombás sonkás tésztasaláta recept

A nagykagyló tésztát olívaolajos vízben főzzük lecsepegtetjük, és félretesszük. A vöröshagymát finomra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a hagymához a vékony szeletekre vágott gombát sonkát, sózzuk, borsozzuk, pároljuk. A pestóhoz összemixelünk 1 csokor friss bazsalikomot a fenyőmaggal, fokhagymával, kevés sóval és 1 dl olívaolajjal. Ha nem túl krémes a mixelés után, még adhatunk hozzá olajat.A paradicsomot cikkekre vágjuk, a hozzá hasonló méretűre vágott mozzarella sajtot keverőtálba tesszük.Hozzáadjuk a kagylótésztát, a gombát, a sonkát és a pestót, majd alaposan összekeverjük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, némi borecettel, és néhány csepp balzsamecettel. Megjegyzés - Tálalás előtt fél órát állni hagyjuk.

Joghurtos tésztasaláta gazdagon

Joghurtos tésztasaláta gazdagon

A tésztát megfőzöm és jól lecsepegtetem. Az öntet hozzávalóit összekeverem. A főtt, kihűtött és karikára vágott füstlit, kb. diónyi pici kockára vágott vöröshagymát, nehány gerezd pritamin vagy zöldpaprikát apró kockára vágva, 1/2 doboz - levétől leöblített - vörösbab konzervet (a doboz másik felét dekorációként a tetejére használom), kb. 5-10 cm hosszúságú megmosott, de nem hámozott kockára vágott kígyóuborkát a tésztához keverek, az öntetet is hozzákeverem, majd a tetejét megszórom egy kevés reszelt sajttal, és kész a saláta, már csak pihentetni kell egy keveset. Nagyon fontos, hogy az öntet bőven ellepje a hozzávalókat, mert a tészta nagyon sok nedvességet szív még fel.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Joghurtos tésztasaláta recept

Joghurtos tésztasaláta recept

A tésztát megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A salátát csíkokra vágjuk, a paradicsomot, uborkát, félbevágjuk, majd csíkokra.Az összes zöldséget tálba öntjük, és összekeverjük. A joghurtot a tejföllel, a mézzel, a citromlével, a mustárral és a majonézzel simára keverjük, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A zöldségekre öntjük, és jól összekeverjük az egészet. Snidlinggel, és napraforgóval, megszórva tálaljuk.

Koktélparadicsomos tésztasaláta

Koktélparadicsomos tésztasaláta

Kifőzöm a tésztát. Kikeverem az olajat az ecettel, fűszerekkel, és összekeverem a kihűlt tésztával. Nagyobb darabokra vágom a zöldségeket, a tésztához keverem a fetával, és beteszem a hűtőbe pár órára.

Hirdetés
Majonézes tésztasaláta

Majonézes tésztasaláta

Kifőzzük a tésztát (ne felejtsünk a vízbe sót és olivaolajat tenni), és kevés olajon megpirítjuk a darálthúst, mindkettőt hagyjuk kihűlni. Közben felaprítjuk a petrezselymet, felkarikázzuk a hagymát, felkockázzuk a tarját. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, beleöntjük a tésztát, a húst és az összes többi hozzávalót. Fűszerezzük sóval és borssal, és jól összekeverjük.

Majonézes virslis tésztasaláta

Majonézes virslis tésztasaláta

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kihűtjük. A virslit előkészítjük, karikára vágjuk. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk, lesózzuk. Az előkészített tésztát, virslit, vöröshagymát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a mustárt, a tejfölt, a porcukrot és a majonézzel jól eldolgozzuk, majd tálaljuk.

Olasz tésztasaláta recept

Olasz tésztasaláta recept

A metélt tésztát (teljes kiőrlésű lisztből) megfőzzük, majd leszűrjük, és egy olyan tálba tesszük, ahol melegen tudjuk tartani. A cukkinit megtisztítjuk, majd karikákra szeljük, a szeleteket besózzuk, és kb. fél órát állni hagyjuk. A paprika magját kiszedjük, majd felkockázzuk, és olajban addig sütjük, míg ropogós nem lesz. Ekkor kiszedjük egy tálba, majd az olajban a cukkini szeleteket sütjük meg, és a paprikához adjuk. Ezután a fokhagymát összepréseljük, hozzáöntjük az olívaolajat, a zsálya- és bazsalikomleveleket, az ecetet, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a cukkinis keverékhez öntjük. Legvégül elkeverjük a tésztával, és kb. 30 percet állni hagyjuk, majd fogyaszthatjuk is.

Paradicsomos-spenótos tésztasaláta

Paradicsomos-spenótos tésztasaláta

A tészát sós vízben szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben megmossuk a spenótot, ha nagyobb levelű, akkor kisebbekre tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük. Salátaöntetet készítünk az ecetből, sóból, borsból és olajból. A langyos tésztát egy nagy tálban a spenóttal, a paradicsommal, a hagymával és a fetával összekeverjük, ráöntjük az öntetet és jól beleforgatjuk. Tanácsok: Az elkészített tésztasalátát tűzálló tálba is tehetjük és a sütőben 180 fokon kb. 20 percig süthetjük.

Hirdetés
Sajtkrémes tésztasaláta

Sajtkrémes tésztasaláta

Első lépésként kifőzöm a tésztát. Amíg a tészta puhul, a cukkinit, padlizsánt és a paprikát vékonyan felcsíkozom, majd a lilahagymát nagyobb cikkekre vágom, végül az egészet - a póréhagyma szeletekkel együtt -, egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon elkezdem pirítani. Fűszerezésként enyhén megsózom és hozzádobom az apróra vágott kakukkfüvet. A lényeg, hogy erős lángon pirítsuk a zöldségeket, mert így a bennük lévő víz egyből elpárolog és a végeredmény ízletes, ropogós lesz. Miközben a tésztát leszűrtem és alapos lecsepegtetés után keverőtálba öntöttem, elkészült a zöldség is és még mielőtt levenném a serpenyőt a tűzről, az utolsó pillanatban hozzádobom a durvára vágott petrezselymet. Az egészet még egyszer utoljára összeforgatom és már öntöm is a zöldségkavalkádot a tálban várakozó tésztához. Utolsó lépésként előveszem a szifont. Beleöntöm a sajtszószt, hozzádobom a két tojássárgáját, összerázom, majd a tartalmát hozzányomom a zöldséges tésztához és az egészet alaposan összeforgatom.

Sok sajttal sült cukkini finom tésztasalátával

Sok sajttal sült cukkini finom tésztasalátával

A cukkini törzsét kicsit ferdén, fél centi vastagon fölszeleteljük. A fűszeres sóval meg a borssal bedörzsöljük. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a cukkinit 4-5 perc alatt megsütjük benne. Fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd tepsire kis halmokat rakunk belőle. 5-6 darab kerüljön egymásra. Mindegyikre másféle sajtot teszünk, amit forró sütőben 6-8 perc alatt ráolvasztunk. Többféle sajtosat teszünk minden tányérra. A tésztasaláta remekül kiegészíti ezt a fogást. Ehhez a tésztát kifőzzük, leszűrjük. A zöldborsót és a kukoricát lecsöpögtetjük. Az újhagymát fölkarikázzuk, a kígyóuborkát meg a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a borsóval és a kukoricával együtt a tésztához keverjük. A hagymát lereszeljük, az olajon megfonnyasztjuk. A tejszínt meg a tejet ráöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, az origanóval fűszerezzük. ...

Szeptemberi tésztasaláta

Szeptemberi tésztasaláta

A tésztát olaj nélküli sós vízben al dente (ami jó a fognak - a nem puhára, haraphatóra főzött tészta jelzője) állagúra főzöm. Közben a csirkemellet és a sonkát 1 centi széles csíkokra, a barackot és a körtét (hámozás után) hasábokra, a sajtot kockára vágom. Az olajat egy serpenyőben felforrósítom, beleszórok 1 kávéskanál sót. Félbe vágom a fokhagymákat, az olajban megfuttatom, majd kidobom. A csirkemelleket a római kömény társaságában a tűzforró olajba keverem, pillanatok alatt pirul. Ekkor beleszórom a diót és a sonkát, majd kis lángon pirítom még pár percen át, vigyázva, meg ne égjen a dió. A hasábokra vágott gyümölcsöket hozzákeverem, és még 1-2 percen át párolom, ügyelve, hogy ne puhuljanak meg túlságosan. Egy tálba töltöm a tejszínt, borsozom, és hozzákeverem a serpenyő még meleg, de már nem tűzforró tartalmát, a szőlőszemeket, a sajtkockákat és a leszűrt, de nem leöblített tésztát. Ha kell, sózom, majd 2 órán át hűtőben tárolom, hogy összeolvadjanak az ízek. Tálaláskor pici dióval díszítek minden adagot.

Szezámmagos tésztasaláta recept

Szezámmagos tésztasaláta recept

Vágjuk karikára a sárgarépát, apróra a hagymát,nagyobb kockákra paprikát és paradicsomot. Forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a sárgarépát, hagymát, zellerszárat, és a paprikát. Erős lángon süssük 2 percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a sós vízben kifőzött tésztát. Őrölz borssal, szezámolajjal, a citrom levével ízesítsük. Tegyük a szezámmagot egy száraz serpenyőbe, állandó kevergetés mellett pirítsuk aranysárgára. Keverjük a tésztához, majd óvatosan keverjük össze.

Tésztasaláta csirkemellel

Tésztasaláta csirkemellel

A szokásos módon megfőzöm a tésztát, leszűröm és egy nagyobb tálba teszem. Meglocsolom az olivaolajjal és a citromlével, sózom, borsozom, hozzáadom a reszelt fokhagymát és összekeverem. Beleteszem a cafatokra tépkedett csirkemellet, a feldarabolt paradicsomot, a karikákra szelt lilahagymát, a felkockázott fetát és a durvára darabolt diót (a diót nem szoktam megpirítani). Óvatosan átforgatom, megszórom a kakukkfűvel. Langyosan a legfinomabb, de hidegen is jó.

Tésztasaláta pulykával

Tésztasaláta pulykával

A csíkokra vágott pulykamellet megsütöm, addig a zöldségeket nagyobb kockára vágom, beleteszem az olivát, hozzáadom a megfőtt tésztát, húst, módjával meglocsolom olivaolajjal és borecettel, sózom, borsozom, reszelek rá sajtot, hűtőbe teszem mielőtt tálalom.

Tésztasaláta recept

Tésztasaláta recept

A sárgarépát kockára vágva vajon megpároljuk (a leve főjön el!), hagyjuk kihűlni. A brokkolit bő vízben megfőzzük, kiemeljük a vízből és hagyjuk kihűlni. A tésztát kifőzzük, kevés olajjal elkeverve hagyjuk kihűlni. A sonkát csíkokra, a hagymát kockára, a petrezselyemzöldet nem túl finomra vágjuk. Mindent egy tálba halmozunk és az öntettel nyakon öntve összekeverjük. Öntet készítése: Az öntethez először a tojássárgából egy kávéskanál mustárral és 1 deci olajjal majonézt keverünk. Hozzáadjuk a cukrot, a többi mustárt, citromlevet, sót, borsot, tejfölt, összekeverjük a tartárt. A tartárhoz adjuk apránként a ketchupöt, folyamatosan kóstolgatva (lásd: story) rózsaszín lesz a végén, és finom.

Tésztasaláta spenóttal Ázsiából

Tésztasaláta spenóttal Ázsiából

Forró nyári napokon hajlamosak vagyunk hűsítő, lédús ételeket választani, mint gyümölcsleves, a dinnye vagy az uborka. Az ázsiai konyha ezzel szemben gyakran nyúl csípős fűszerekhez, elég ha a thai vagy az indiai ízekre gondolunk, és ez nem csak azért van így, mert ezekben az országokban terem a csilipaprika. A nagy hőségben a tüzes csili segít a lehűlésben, mivel serkenti a cirkulációt és jól megizzaszt. Ezt a tésztasalátát készítheted csili nélkül is, úgy is finom lesz, de sok csilipaprikával az igazi...A tésztát főzd ki a csomagoláson található instrukciók alapján. A spenótot pucold meg, mosd meg és forrázd le, majd nyomkodd ki alaposan. A sárgarépát vágd vékony csíkokra. A mandulát és a szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg. Az összeset, az apróra vágott csilipaprikával tedd egy nagy salátástálba és keverd össze.

Tuti menü