Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tészta lisztérzékenyeknek képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Tészta lisztérzékenyeknek - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Tészta lisztérzékenyeknek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Burgonyás kukoricakenyér (lisztérzékenyeknek)

Burgonyás kukoricakenyér (lisztérzékenyeknek)

A még forrón meghámozott, áttört és kihűtött burgonyához hozzáadom az átszitált kukoricalisztet, a sót és a cukorral elkevert, felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozom, majd dagasztás közben annyi langyos vizet öntök hozzá, hogy szokásos kelttészta-állagú legyen. A sima tésztát kukoricaliszttel meghintett tálba rakom, tetejét is meghintem kukoricaliszttel, majd tiszta konyharuhával letakarom. Ha az eredeti térfogatához képest majdnem duplájára kelt, tetszés szerinti formára alakítom, és sütőlemezre téve, előmelegített, de nem forró sütőbe tolom. Takaréklángon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz a teteje. Mielőtt megsülne, vizes ecsettel lekenem a tetejét, így szép fényes lesz.

Gluténmentes zsemle és egyéb péksütemények

Gluténmentes zsemle és egyéb péksütemények

A hozzávalókat robotgéppel összegyúrom. Az edény falától nem fog elválni, ragacsos lesz a tészta. Ezért a deszkát vastagon megszórom rizsliszttel, arra borítom ki a tésztát. Ügyesen meghempergetem a rizslisztben, hogy ne ragadjon a kezemhez. Ezután darabolom, és a megfelelő formára alakítom. Nyolc nagy, 12 közepes, vagy 16 aprócska zsemlét lehet belőle kihozni, de némi türelemmel a kiflinek is van esélye. Másik variáció: kanállal szaggatom a rizslisztre, meghempergetem benne, hogy zsemle formája legyen. Olajjal megkent sütőlapra helyezem őket, 40 fokon kelesztem a sütőben kb. 20-25 percig, Ezután megkenem tej és olaj keverékével, a sütőt 200 fokra állítom, és beteszek a zsemlék alá egy kisebb tepsi vizet is. Szép pirosra sütöm őket. Vigyázok, nehogy túlságosan kiszáradjanak. Kb egy napig élvezhető, az ezen túli mennyiséget érdemes lefagyasztani.

Kukoricatorta

Kukoricatorta

1/2 kg kukoricadarát beleöntünk 2 liter vízbe amibe belereszelünk 1 citrom héját, 1 tk. sót. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, kb. háromszorosára dagad! Magas falú forma (jénai tál, tortaforma, stb.) aljára lerakunk szépen felkarikázott gyümölcsöket, és a főtt kukoricadara felét rásimítjuk. 1 csésze datolyát krémesre turmixolunk 1/2 csésze vízzel, és a kukoricadarára simítjuk, rászórunk durvára vágott diót, és annak tetejére a kukoricadara másik felét öntjük. Kihűtjük, és tálaláskor a formából kiborítjuk a gyümölcsös kukoricadarát. Mutatós desszertet kapunk.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Paradicsomos húsos tészta recept

Paradicsomos húsos tészta recept

A kukoricaolajon megpirítjuk a darált húst. Amikor félig puha, megsózzuk, megfűszerezzük. Közben feltesszük főni a tésztát. Rugalmasra főzzük, leszűrjük. A húsra öntjük a sűrített paradicsomot, elkeverjük és felforraljuk. A tésztát előmelegített tálra tesszük, ráöntjük a mártást, bazsalikommal díszítjük.

Tuti menü