Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spagetti receptek képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Spagetti receptek - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Spagetti receptek
Keresés
Találatok száma - 11 db
A megunhatatlan spagetti - egy új változatban

A megunhatatlan spagetti - egy új változatban

Nyáron napközben könnyű ebédre vágysz, este viszont jöhet egy gyorsan elkészíthető, laktató, mégis egészséges és finom tésztaétel. A kenyérszeletek szélét vágjuk le, majd mixerben daráljuk le a magvakkal és a vaj felével együtt úgy, hogy morzsás állagú keveréket kapjunk. A morzsát pirítsuk meg egy teflonserpenyőben, és szórjuk rá a reszelt sajtot. Közben kevergessük egy fakanállal, és vigyázzunk, hogy ne tapadjon össze. Egy fazékban forraljunk fel bőséges mennyiségű vizet, sózzuk meg, és főzzük ki benne a tésztát. Miután leszűrtük, keverjük össze a maradék vajjal és az apróra vágott szárított paprikával. A magos-sajtos morzsát is adjuk hozzá, keverjük össze, és már tálalhatjuk is!

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsd őket együtt. Keverd a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezd a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve párold puhára. A tésztát főzd ki. Tálaláskor a tészta tetejére halmozd a húst és szórd meg reszelt sajttal.

Bolognai spagetti elkészitése

Bolognai spagetti elkészitése

A hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk három deciliter forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a zöldséget, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a húslevest, a darált marhahúst, megsózzuk-borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, és időnként megkeverve harminc-negyven percig pároljuk. A spagettifőzés olasz módja: marokra fogva beleengedjük a végét a forró vízbe, s ahogy megpuhul, fokozatosan utánaengedünk, mindaddig, amíg a csomó vége belecsúszik a vízbe anélkül, hogy eltörne. Leszűrjük, s lehetőleg mindenkinek a tányérjába külön tálaljuk, így a húsos mártást ráöntve, reszelt sajttal megszórva szebben mutat és jobban ízlik.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Eredeti olasz bolognai spagetti

Eredeti olasz bolognai spagetti

Szereted az olasz ételeket? Összedobnál valami jó kis olaszos tésztát? Akkor nálunk a helyed. Eredeti olasz receptek képekkel. Legyen szó tészta, pizza, saláta, leves vagy más receptről, nálunk biztosan találsz egy-két könnyedén elkészíthető fogást. Keress rá receptjeinkre alapanyag, vagy az olasz régiók alapján. Próbáld ki különleges tészta receptjeinket, vagy készítsd el valamelyik könnyű salátánkat. A receptek nagy részét fotókkal illusztráltuk, így még könnyebben elkészítheted kedvenc ételeiedet.

Rokfortos,diós spagetti

Rokfortos,diós spagetti

A bazsalikomleveleket és a petrezselymet felaprítom, majd a fokhagymagerezdekkel és az erőspaprikával együtt a felforrósított olajban megpirítom. Amikor a fokhagyma és a paprika barnulni kezd, kiveszem a serpenyőből, majd a zsemlemorzsát a visszamaradt fűszeres olajba szórom. Addig pirítom, amíg aranybarna lesz. Közben megfőzöm, leszűröm a tésztát, majd a serpenyőbe zúdítom, és még egy-két percig kevergetem a tűzön. Végül rászórom a durván összetört diót, és forrón, sajt nélkül tálalom.

Hirdetés
Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

A tésztát főzd ki. Közben a gépsonkát vágd keskeny csíkokra és készítsd el a sajtmártást. A felolvasztott margarinnal csinálj világos rántást, majd a tűzről levéve lassan öntsd fel a forró tejjel, s keverd simára. Sózd, tegyél bele őrölt szerecsendiót, majd a tűzre visszatéve lassan főzd, amíg be nem sűrűsödik. Közben add hozzá a reszelt sajtot és a sonkát is. Amikor kész, a mártást öntsd a forró tésztára és jól keverd össze.

Spagetti cukkíniszósszal

Spagetti cukkíniszósszal

A cukkinit jól megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. A spagettit sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük. Közben az olajat felhevítjük, a hagymákat üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, rövid ideig pároljuk, majd felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a rozmaring ágat (főzés végén ezt kivesszük). A zöldségeket puhára pároljuk, majd villával széttörjük. Ezután hozzákeverjük a krémsajttal elkevert tejszínt. A szószt jól beforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A szószt a spagettire halmozva kínáljuk.

Spagetti tenger gyümölcseivel

Spagetti tenger gyümölcseivel

Egy tradicionális olasz fogás, melyet az ország egész területén megtalálhatunk és megkóstolhatunk. Készítik frissen gyúrt és száraztésztából is. A spagettihez egy kagylókon (fekete, fésűs) tengeri rákokon, kalmárokon, apró polipokon, alapuló kellemesen pikáns ragut készítenek a nélkülözhetetlen paradicsommal, peperoncinóval, fokhagymával, fehérborral és friss petrezselyemmel együtt. Mint sok más ételnek ennek is számos variációja létezik, a helyi receptúrának, régiónak megfelelően kerülhet még bele tintahal, garnélarák vagy sáskarák is.

Spagetti-kavalkád

Spagetti-kavalkád

Lehet, hogy a külső szemlélő számára kevés az olasz konyhában az alapétel, viszont jó néhánynak, mint például a minestronénak és a különböző tésztáknak, az a legfőbb tulajdonsága, hogy gyakorlatilag csak a fantáziánkon múlik a változatosságuk. A pizza ezerfélesége jól ismert nálunk is, a spagettiké talán kevésbé. Éppen ezért mazsolázgat a Tuttoitalia e kedvenc pasta különleges variációi között. Vigyázat! Vannak extrém változatok is! A különböző kagylós, tengergyümölcsés spagettikkel már találkozhattunk, ellenben ki evett már tengerisünnel készült pastát? A Leiweb konyhai tanácsadója szerint ez sem bonyolultabb, mint bármelyik másik tengeri finomság elkészítése, csupán a tengerisün felbontása igényel némi óvatosságot a tüskék miatt. A sün testének narancssárga szeleteik a levével együtt kell megpárolni néhány percig a már olajon sercegő, apróra vágott fokhagymával és kapribogyókkal, majd összekeverni ugyancsak felaprított petrezselyemmel, ez kerül rá a spagettire, amelyhez természetesen nélkülözhetetlen az extraszűz olivaolaj...

Hirdetés
Van aki forrón szereti spagetti

Van aki forrón szereti spagetti

A spagettit 'al dente' (roppanósra) főzzük. A felhevített olíva olajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a csípős paprikát. A leszűrt tésztát az olajba forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Villámebéd - Spaghetti cacio e pepe Ingredients of spaghetti caci

Villámebéd - Spaghetti cacio e pepe Ingredients of spaghetti caci

A tésztát fogkeményre főzöm. Tálba szedem, hozzáöntök keveset a főzővízből, rádobom a sajtot és a borsot és alaposan összekeverem az egészet (a forró főzővíztől krémesen ráolvad a tésztára a sajt). Kevés olívaolajjal meglocsolom és már tálalom is.

Tuti menü