Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rétestészta, leveles tészta receptek képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Rétestészta, leveles tészta receptek - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Rétestészta, leveles tészta receptek
Keresés
Találatok száma - 6 db
3 levelestészta-recept

3 levelestészta-recept

A leveles tészta az időhiánnyal küzdő háziasszonyok egyik legjobb barátja lehet, amivel érdemes kísérletezni, mert nemcsak rétes készíthető gyorsan belőle, hanem számos egyéb sós és édes finomság is. Spenótos-fetás-szezámmagos háromszög - Finom vendégváró falat. Ha nagyobb háromszögeket készítünk, akár uzsonnaként is vihetjük magunkkal a munkahelyünkre...Csirkés-cukkinis-aszalt paradicsomos lepény - Lepényként elkészítve egyszerű, de nagyon látványos fogást varázsolhatunk a leveles tésztából. Én most egy gyors, húsos feltétet készítettem rá...Erdei gombás tortácska - Nálam ez is bevált vendégváró falat. A feltétet nagyon egyszerű elkészíteni, az erdei gombák gazdag íze pedig mindenkit elvarázsol. Könnyű vele dicséretet bezsebelni....

Kapros-túrós rétes

Kapros-túrós rétes

Ízével már a nyarat idézi a halakhoz és húsokhoz gyakran használt fűszer, a kapor. A sós túrós rétes elképzelhetetlen nélküle. Próbáld ki te is! Fűszeres-túrós rétes Válasszunk szét 3 db tojást. A sárgájákat keverjük habosra 10 dkg porcukorral, majd adjunk hozzájuk 40 dkg túrót, 2 ek búzadarát és 1 csokor felaprított kaprot. Ezután forgassuk a masszába az 1 csipet sóval habbá vert fehérjéket. Nyújtsunk ki 1 csomag leveles tésztát, szedjük a közepére hosszában a tölteléket, majd hajtsuk rá előbb a tészta egyik, aztán másik oldalát. A végeket nyomjuk össze. Tegyük a rétest sütőpapírral kibélelt tepsire, kenjük meg 1 db felvert tojássárgájával, szórjuk meg nagy szemű sóval és süssük 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig.

Mélyhűtött réteslap feldolgozása

Mélyhűtött réteslap feldolgozása

Mélyhűtött réteslap feldolgozása - Kiterítek egy fehér asztalterítőt, majd óvatosan ráhelyezem a felolvadt, kitekert mélyhűtött réteslapot. Megtöltöm a megfelelő töltelékkel, meglocsolom olvasztott vajjal, vagy zsírral és a kendő segítségével feltekerem. Egy kivajazott, vagy kizsírozott tepsibe rakom és beecsetelem olvasztott zsírral, vagy vajjal. Forró sütőben 20-30 percig sütöm. A rétes típusától függően forrón, vagy hidegen felszeletelve, porcukorral megszórva, vagy anélkül tálalom.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Rumos-szilvás rétes

Rumos-szilvás rétes

Rumos-szilvás rétes - Fél kg szilva, 15 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg cukor, 1 dl rum, 1 dl víz. A szilvát kimagozom és szeletekre vágom. A cukrot felfőzöm a víz és a cukor keverékében, majd 10 percig párolom benne a szilvát. Az előkészített réteslapokat megszórom morzsával, elosztom rajtuk a szilvafőzetet, feltekerem és a szokásos módon megsütöm.

Savanyú káposztás rétes

Savanyú káposztás rétes

Egy nagyobb főzőedényben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékony karikára vágott hagymát, a szegfűszeget és a borókabogyót, majd folyamatosan kevergetve 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékonyra gyalult káposztát, a savanyú káposztát, a cukrot, a borecetet, a bort és a babérlevelet. Ha szükségesnek látjuk, önthetünk hozzá egy kevés vizet is. 30 percig főzzük, míg a káposzta teljesen meg nem puhul, majd a babérlevelet eltávolítva szoba-hőmérsékletűre hűtjük. Ha szükséges, lecsepegtetjük...

Túros áfonyás rétes

Túros áfonyás rétes

Túrós áfonyás rétes - Megmosom az áfonyát és kettévágom őket. Egy keverőtálban elkeverem a vajat a porcukorral és a tojássárgájával. Hozzáadom a grízt, az áttört túrót, az áfonyát, a tejfölt és a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Lazán összekeverem és az előkészített réteslapokat ezzel töltöm meg.

Tuti menü