Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Palacsinta, palacsintatorta recept képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Palacsinta, palacsintatorta recept - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Palacsinta, palacsintatorta recept
Keresés
Találatok száma - 8 db
Csokis Palacsintatorta

Csokis Palacsintatorta

Összekeverjük a palacsinta szilárd hozzávalóit,a tojást is,majd a tejet,vizet fokozatosan hozzákeverjük míg egy csomómentes nem túl híg alapanyagot kapunk.Megsütjük lapos serpenyőben. Megfőzzük a pudingot(kat) a tasak hátulján található utasítás alapján,s rétegesen 1palacsinta-1réteg puding fog következni,amíg el nem fogynak az alapanyagok.Tetejére tehetünk tejszínhabot,csokiszirupot Tanácsok: Fontos,hogy a pudingot a szokásosnál kevesebb tejjel(5dl helyett 4dl) készítsük el,hogy sűrűbb legyen és ne folyjon ki a palacsinta közül. Hidegen az igazi

Hófödte palacsintatorta gyermekeknek

Hófödte palacsintatorta gyermekeknek

Elkészítés: A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéj felével. A mazsolát az ananászlében beáztatjuk 15dkg puha teavajat 15dkg porcukorral habosra kikeverünk. Szétválasztjuk a tojásokat úgy hogy az egyik pohárba 3, a másikba 2 tojás fehérjét teszünk. A tojássárgákat és a maradék citromhéjat a vajkrémbe dolgozzuk. A tojásfehérjét habbá felverjük. A sütőporral elvegyített lisztet a tejjel váltogatva a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből felvert habot. A narancslekvárt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük. A mazsolát az ananászléből kivesszük összekeverjük 2 evőkanálnyi porcukorral. A palacsintasütőben kevés vajat hevítünk. Az elkészített tészta hatodrészét belemerjük kb. 3 percig sütjük megfordítjuk és a másik oldalát kb. 1 percig sütjük. A palacsintát a világos fele legyen felül egy tányérra csúsztatjuk és narancslekvárral megkenjük a darált dióval és a mazsolával megszórjuk. A palacsintatésztából ugyanígy még 5db palacsintát sütünk. Egymásra rétegezzük és az utolsó palacsintát kivéve megkenjük narancslekvárral, megszórjuk dióval és mazsolával. A megmaradt vajat megolvasztjuk és a palacsintatortára öntjük. ...

Hortobágyi rakott palacsinta torta

Hortobágyi rakott palacsinta torta

A hortobágyi húsos palacsinta igazi Hungarikum. A pörkölt újrahasznosított, igazán ötletes formája, amit ebben a receptben torta formára alakítottunk. Igazi ünnepies fogás...A fenti alapanyagokból elkészítjük a pörköltet. Ha megpuhult a hús, daráljuk le az egészet Tegyük vissza a tűzre, és 1-2 ek liszttel vagy keményítővel kikevert tejföllel sűrítsük be. Ha kell, utólag is ízesíthetjük sóval, borssal. Egy sűrű, kenhető masszát kell kapjunk. A sajtot reszeljük le (kb. 10 dkg-ot). Egy tűzálló, lehetőleg kerek tálba tegyünk egy meleg palacsintát, erre kicsi sajtot, majd erre ismét egy meleg palacsintát. Ezt jól nyomkodjuk össze, így nem fognak szeletelésnél csúszkálni a rétegek. Majd erre tegyük a húsos massza harmadát. Ezt a rétegezést 3-szor ismételjük meg. Legvégül kenjük meg a palacsintát tejföllel, szórjuk rá a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre. Egyből szeletelhető.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Juhtúróval töltött sós palacsintatorta

Juhtúróval töltött sós palacsintatorta

Egy keverőtálban összedolgozom a tojásokat a tej felével, a sóval és a liszttel. Hozzáadom a maradék tejet, a szódát, és habverővel csomómentesre keverem. Akkor tökéletes a tészta, ha tej sűrűségű, híg masszát kapunk. (Érdemes próbasütést csinálni, így azonnal le tudom tesztelni, hogy jó-e a tészta: ha gyenge, tojással fogatom meg; ha sűrű, tejjel vagy szódával hígítom.) Felforrósítom a palacsintasütőt, s kevés zsiradékkal megkenve egymás után kisütöm a palacsintákat, majd hagyom kihűlni. Ezalatt elkészítem a körözöttet az előző recept szerint, valamint a juhtúrót összekeverem az apróra vágott snidlinggel. Ha a palacsinta kihűlt, egy lapos tányérra helyezem az elsőt, amire egy réteg snidlinges juhtúrót kenek, megint palacsinta, majd körözött következik. Addig folytatom, amíg el nem fogy a palacsinta. A tetejét - ugyanúgy, mint más tortáknál a krémmel - szépen bevonom körözöttel, esetleg habzsákból díszítést nyomok rá, és kihűtöm. Akárcsak egy édes tortát, felvágom és hidegen tálalom.

Káposztás-sajtos palacsinta

Káposztás-sajtos palacsinta

A tészta hozzávalóiból- a reszelt sajttal együtt -kikeverjük a palacsintatésztát. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük vagy nagyon vékony metéltre vágjuk. Megsózzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a só mindenhol egyformán érje. 15 percnyi pihentetés után lábosba rakjuk. Beleöntjük az olajat, és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Rászórjuk a cukrot, és addig pirítjuk, amíg világosbarna nem lesz. Közben a törött borssal megfűszerezzük. Hagyjuk kihűlni. A palacsintatésztába keverjük a már nem meleg pirított káposztát, és a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Kevés tejföllel megkenjük, felcsavarjuk, és tűzálló tálba rakjuk. A tetejét is megkenjük tejföllel, rászórjuk a sajtot, és a befedett tálat a forró sütőben átsütjük. A tetejét kissé megpirítjuk.

Hirdetés
Palacsintatorta

Palacsintatorta

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, 30 percig állni hagyjuk, majd a tortaformánk alapjának megfelelő méretű, 12 db palacsintát sütünk. A krémhez a tojásokat, a cukrot, a citromlevet és reszelt héjat jól elkeverjük. Kis lángon, állandó keveréssel forrpontig főzve besűrítjük, majd a vajjal simára eldolgozzuk. Kikenjük vajjal a formát, alulra palacsintát illesztünk, krémmel megkenjük, és addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak, végül a tetejére palacsinta kerüljön. Forró sütőbe tesszük, átsütjük, majd hagyjuk kihűlni, és tálcára borítjuk. Tálaláshoz porcukorral megszórjuk.

Szilvás palacsintatorta

Szilvás palacsintatorta

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A cukrot elkaramellizáljuk, megforgatjuk rajta a cikkekre vágott szilvát, hozzáadjuk a kókuszdara felét, ráreszeljük a citromhéjat, ízesítjük citromlével és fahéjjal, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a barnacukrot, és a maradék kókuszt. Egy tűzálló tálba teszünk egy kisült palacsintát, rá egy réteg szilvás, kókuszos tölteléket, majd rá a tojásfehérje habot. Ezt addig folytatjuk, míg a palacsinták el nem fogynak, majd 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Zöldséges palacsintatorta

Zöldséges palacsintatorta

A palacsinta hozzávalóit a szokásos módon simára keverjük, félóráig pihentetjük, majd olajon 10-12 palacsintát sütünk belőle. A palacsintákat kerek tűzálló tálba úgy fektetjük egymásra, hogy felváltva megkenjük a zöldséges és a káposztás töltelékkel. A káposztás rétegeket tejföllel is meglocsoljuk. A torta tetejére üres palacsintát borítunk, és megkenjük a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 20 percig sütjük. Úgy szeleteljük, akár a tortát. 1. töltelék Az első töltelékhez a leveszöldséget apró kockákra vágjuk (levesben főtt zöldséget is használhatunk), és egy evőkanál olajon a meghámozott és kis darabokra vágott paradicsomokat hozzáadva, sóval és kakukkfűvel ízesítve puhára pároljuk. 2. töltelék A második töltelékhez a káposztát negyedeljük, kitorzsázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajon az összezúzott fokhagymával, sóval meg köménymaggal fűszerezve, egy kevés vizet hozzáadva 10-15 percig pároljuk.

Tuti menü