Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Palacsinta, palacsintatorta recept képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Palacsinta, palacsintatorta recept - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Palacsinta, palacsintatorta recept
Keresés
Találatok száma - 9 db
Csokis Palacsintatorta

Csokis Palacsintatorta

Összekeverjük a palacsinta szilárd hozzávalóit,a tojást is,majd a tejet,vizet fokozatosan hozzákeverjük míg egy csomómentes nem túl híg alapanyagot kapunk.Megsütjük lapos serpenyőben. Megfőzzük a pudingot(kat) a tasak hátulján található utasítás alapján,s rétegesen 1palacsinta-1réteg puding fog következni,amíg el nem fogynak az alapanyagok.Tetejére tehetünk tejszínhabot,csokiszirupot Tanácsok: Fontos,hogy a pudingot a szokásosnál kevesebb tejjel(5dl helyett 4dl) készítsük el,hogy sűrűbb legyen és ne folyjon ki a palacsinta közül. Hidegen az igazi

Cukrász kellékek webáruház

Cukrász kellékek webáruház

Cukrász kellékek webáruháza, nálunk mindent megtalálsz, ami egy torta készítéséhez szükséges, eszközök, kiszúrók, formázók, sodrófák, ételszínezékek, színes fondant masszák, dekorációs eszközök és dekorációs alapanyagok széles választéka. Süss akár egy cukrász, díszíts mint egy profi! Tortadekorációs alapanyagok, cukrász kellékek, dekorációs eszközök. Egy torta elkészítése és dekorálása prémium minőségű alapanyagokkal és eszközökkel igazi gyerekjáték. Nézz körül webáruházunkban és vásárolj kedvedre!

Hófödte palacsintatorta gyermekeknek

Hófödte palacsintatorta gyermekeknek

Elkészítés: A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéj felével. A mazsolát az ananászlében beáztatjuk 15dkg puha teavajat 15dkg porcukorral habosra kikeverünk. Szétválasztjuk a tojásokat úgy hogy az egyik pohárba 3, a másikba 2 tojás fehérjét teszünk. A tojássárgákat és a maradék citromhéjat a vajkrémbe dolgozzuk. A tojásfehérjét habbá felverjük. A sütőporral elvegyített lisztet a tejjel váltogatva a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből felvert habot. A narancslekvárt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük. A mazsolát az ananászléből kivesszük összekeverjük 2 evőkanálnyi porcukorral. A palacsintasütőben kevés vajat hevítünk. Az elkészített tészta hatodrészét belemerjük kb. 3 percig sütjük megfordítjuk és a másik oldalát kb. 1 percig sütjük. A palacsintát a világos fele legyen felül egy tányérra csúsztatjuk és narancslekvárral megkenjük a darált dióval és a mazsolával megszórjuk. A palacsintatésztából ugyanígy még 5db palacsintát sütünk. Egymásra rétegezzük és az utolsó palacsintát kivéve megkenjük narancslekvárral, megszórjuk dióval és mazsolával. A megmaradt vajat megolvasztjuk és a palacsintatortára öntjük. ...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Hortobágyi rakott palacsinta torta

Hortobágyi rakott palacsinta torta

A hortobágyi húsos palacsinta igazi Hungarikum. A pörkölt újrahasznosított, igazán ötletes formája, amit ebben a receptben torta formára alakítottunk. Igazi ünnepies fogás...A fenti alapanyagokból elkészítjük a pörköltet. Ha megpuhult a hús, daráljuk le az egészet Tegyük vissza a tűzre, és 1-2 ek liszttel vagy keményítővel kikevert tejföllel sűrítsük be. Ha kell, utólag is ízesíthetjük sóval, borssal. Egy sűrű, kenhető masszát kell kapjunk. A sajtot reszeljük le (kb. 10 dkg-ot). Egy tűzálló, lehetőleg kerek tálba tegyünk egy meleg palacsintát, erre kicsi sajtot, majd erre ismét egy meleg palacsintát. Ezt jól nyomkodjuk össze, így nem fognak szeletelésnél csúszkálni a rétegek. Majd erre tegyük a húsos massza harmadát. Ezt a rétegezést 3-szor ismételjük meg. Legvégül kenjük meg a palacsintát tejföllel, szórjuk rá a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre. Egyből szeletelhető.

Juhtúróval töltött sós palacsintatorta

Juhtúróval töltött sós palacsintatorta

Egy keverőtálban összedolgozom a tojásokat a tej felével, a sóval és a liszttel. Hozzáadom a maradék tejet, a szódát, és habverővel csomómentesre keverem. Akkor tökéletes a tészta, ha tej sűrűségű, híg masszát kapunk. (Érdemes próbasütést csinálni, így azonnal le tudom tesztelni, hogy jó-e a tészta: ha gyenge, tojással fogatom meg; ha sűrű, tejjel vagy szódával hígítom.) Felforrósítom a palacsintasütőt, s kevés zsiradékkal megkenve egymás után kisütöm a palacsintákat, majd hagyom kihűlni. Ezalatt elkészítem a körözöttet az előző recept szerint, valamint a juhtúrót összekeverem az apróra vágott snidlinggel. Ha a palacsinta kihűlt, egy lapos tányérra helyezem az elsőt, amire egy réteg snidlinges juhtúrót kenek, megint palacsinta, majd körözött következik. Addig folytatom, amíg el nem fogy a palacsinta. A tetejét - ugyanúgy, mint más tortáknál a krémmel - szépen bevonom körözöttel, esetleg habzsákból díszítést nyomok rá, és kihűtöm. Akárcsak egy édes tortát, felvágom és hidegen tálalom.

Káposztás-sajtos palacsinta

Káposztás-sajtos palacsinta

A tészta hozzávalóiból- a reszelt sajttal együtt -kikeverjük a palacsintatésztát. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük vagy nagyon vékony metéltre vágjuk. Megsózzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a só mindenhol egyformán érje. 15 percnyi pihentetés után lábosba rakjuk. Beleöntjük az olajat, és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Rászórjuk a cukrot, és addig pirítjuk, amíg világosbarna nem lesz. Közben a törött borssal megfűszerezzük. Hagyjuk kihűlni. A palacsintatésztába keverjük a már nem meleg pirított káposztát, és a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Kevés tejföllel megkenjük, felcsavarjuk, és tűzálló tálba rakjuk. A tetejét is megkenjük tejföllel, rászórjuk a sajtot, és a befedett tálat a forró sütőben átsütjük. A tetejét kissé megpirítjuk.

Palacsintatorta

Palacsintatorta

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, 30 percig állni hagyjuk, majd a tortaformánk alapjának megfelelő méretű, 12 db palacsintát sütünk. A krémhez a tojásokat, a cukrot, a citromlevet és reszelt héjat jól elkeverjük. Kis lángon, állandó keveréssel forrpontig főzve besűrítjük, majd a vajjal simára eldolgozzuk. Kikenjük vajjal a formát, alulra palacsintát illesztünk, krémmel megkenjük, és addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak, végül a tetejére palacsinta kerüljön. Forró sütőbe tesszük, átsütjük, majd hagyjuk kihűlni, és tálcára borítjuk. Tálaláshoz porcukorral megszórjuk.

Szilvás palacsintatorta

Szilvás palacsintatorta

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A cukrot elkaramellizáljuk, megforgatjuk rajta a cikkekre vágott szilvát, hozzáadjuk a kókuszdara felét, ráreszeljük a citromhéjat, ízesítjük citromlével és fahéjjal, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a barnacukrot, és a maradék kókuszt. Egy tűzálló tálba teszünk egy kisült palacsintát, rá egy réteg szilvás, kókuszos tölteléket, majd rá a tojásfehérje habot. Ezt addig folytatjuk, míg a palacsinták el nem fogynak, majd 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Zöldséges palacsintatorta

Zöldséges palacsintatorta

A palacsinta hozzávalóit a szokásos módon simára keverjük, félóráig pihentetjük, majd olajon 10-12 palacsintát sütünk belőle. A palacsintákat kerek tűzálló tálba úgy fektetjük egymásra, hogy felváltva megkenjük a zöldséges és a káposztás töltelékkel. A káposztás rétegeket tejföllel is meglocsoljuk. A torta tetejére üres palacsintát borítunk, és megkenjük a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 20 percig sütjük. Úgy szeleteljük, akár a tortát. 1. töltelék Az első töltelékhez a leveszöldséget apró kockákra vágjuk (levesben főtt zöldséget is használhatunk), és egy evőkanál olajon a meghámozott és kis darabokra vágott paradicsomokat hozzáadva, sóval és kakukkfűvel ízesítve puhára pároljuk. 2. töltelék A második töltelékhez a káposztát negyedeljük, kitorzsázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajon az összezúzott fokhagymával, sóval meg köménymaggal fűszerezve, egy kevés vizet hozzáadva 10-15 percig pároljuk.

Tuti menü