Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Muffin receptek képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Muffin receptek - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Muffin receptek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Feketeerdő muffin

Feketeerdő muffin

A lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a kakaóport és a csokoládé tortadarát elkeverjük. A tojásokat a cukorral és a puha vajjal vagy margarinnal habosra kavarjuk, hozzáadjuk a joghurtot, tovább keverjük, majd a lisztes keverékkel is jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggybefőttet. Összekavarjuk és muffinpapírba, muffinformába töltjük, és 20 perc alatt megsütjük.

Gyümölcskosár-muffin

Gyümölcskosár-muffin

A muffin formákat kivajazzuk, kilisztezzük, és a hűtőbe tesszük. A lisztet a kis darabkákra vágott vajjal, 5 dkg cukorral, a tojással és a sóval sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen 3mm vastagra nyújtjuk. 12 kört szaggatunk ki belőle, és a muffinsütő mélyedéseibe tesszük. A maradék tésztából 4 cm széles csíkokat vágunk, és kibéleljük vele a peremeket. Odanyomjuk az alsó tésztalaphoz. Villával többször megszurkáljuk, majd a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük180 fokra. A gyümölcsöt megtisztítjuk, ha kell meghámozzuk, kimagozzuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Összekeverjük 5 dkg cukorral és a keményítővel. A gyümölcskeveréket a tésztakosárba töltjük. 25-30 percig sütjük. 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd rácson hűlni hagyjuk.

Meggypudingos muffin

Meggypudingos muffin

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőkupakokat helyezünk a muffinsütők mélyedéseibe. A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, a levét félrerakjuk. Félreteszünk belőle1,5 dl-t, és a meggyel felforraljuk. Belekeverjük a sütőport, és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, és a masszát habosra verjük. Beledolgozzuk a lisztet, és egyenletes beleforgatjuk a meggyet a levével. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük, és 15-20 percig sütjük. A tésztának a pudinghoz hasonlóan nedvesnek kell lennie. A sütiket 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd rácson hagyjuk hűlni.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Muffin-mánia

Muffin-mánia

A muffin sikerének titka az egyszerű elkészítésében rejlik és szinte a végtelenségig variálható. Ezen a héten hármat is kipróbálunk: csokisat, ananászosat és almásat...Ananászos muffin - fordított finomság: Ennek a muffinnak az alja lesz a teteje, a fordított süteményekhez hasonlóan. Elsőként készítsük el az aljára kerülő tölteléket. Az ananászkonzervet szűrjünk le, majd a gyümölcsdarabokat aprítsuk fel kisebb kockákra. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a háromnegyed pohár barnacukrot, a megolvasztott vajat, negyed pohár mézet, majd keverjük jól össze. A tésztához egy tálba kerüljön a liszt, a búzakorpa, a sütőpor, a szódabikarbóna, a csipet só és fél pohár barnacukor. Ezeket keverjük össze. Üssük egy másik keverőtálba az egész tojást, adjuk hozzá a joghurtot, az étolajat és 2 evőkanál mézet. Jól dolgozzuk össze, majd kis adagokban keverjük hozzá a lisztes keveréket is. A papírformákkal kibélelt muffinsütők aljába kanalazzunk egy evőkanálnyi ananászos-vajas keveréket, majd tetejére töltsük háromnegyedig az összekevert tésztát. Előmelegített sütőben süssük 170 fokon 20-25 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan fejtsük le róla a sütőpapírt. Fordítsuk fejre és úgy tegyük a tányérra.

Tuti menü