Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Makaróni receptek képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Makaróni receptek - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Makaróni receptek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Elképzelte már a makarónit hús nélkül?

Elképzelte már a makarónit hús nélkül?

A makarónit darabokra tördeljük, és sós, forró vízben nem túl puhára főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A megtisztított hagymákat felvágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A megmosott paprikát kicsumázzuk és kockára aprítjuk. A megmosott, megtisztított gombát nem túl vékonyra felszeleteljük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát néhány percig pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, és kevergetve megpároljuk. Ezután beletesszük a gombát, megszórjuk sóval, borssal oregánóval, és lassú tűzön megpároljuk...

Karfiolos v. brokkolis makaróni

Karfiolos v. brokkolis makaróni

A sós vízben kifőzött makarónit leszűrjük. A szintén sós vízben megfőzött és leszűrt karfiolt a tejföllel, a tojásokkal, a vajjal és a főszerekkel turmixoljuk, és a makarónira öntjük, jól elkeverjük. Tűzálló tálba rakjuk, reszelt sajttal meghintjük, és öt percre forró sütőbe rakjuk, világosra sütjük.

Kolbásszal sült makaróni

Kolbásszal sült makaróni

Az ebédet készítők gyakran nehéz helyzetben vannak, ugyanis minden alkalommal valami újjal szeretnék meglepni szeretteiket. Péntekenként jelentkező sorozatunkban ebben nyújtunk segítséget. - Ez az az étel, melynek az elkészítése még egyszerűbb mint a hozzávalói. Akinek nem volt ideje, kedve bevásárolni, de szeretne valami meleg ételt enni, az is el tudja készíteni a hűtőben találtakból - mondta Rákóczi Feri, a Bors főszakácsa. - De vigyázni kell, mert ezzel a recepttel a birtokunkban már nem hozhatjuk fel kifogásként azt, hogy nem volt időm főzni, mert ez az előkészítéssel együtt legfeljebb húsz percet vesz igénybe - figyelmeztetett nevetve a Morning Show műsorvezetője. A hozzávalókban leírtakat, a kolbászt és a sonkát nyugodtan lehet cserélgetni arra, ami otthon van, például parizerre vagy egyéb felvágottra, és a kaliforniai paprika helyett is használhatnak tv paprikát...Elkészítés: vágja össze a meghámozott paradicsomot és paprikát, zúzza össze a fokhagymát. Hevítse fel az olívaolajat, rakja bele a felaprított vöröshagymát és süsse fél percig, ezután adja hozzá a többi a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, a kolbászt és a sonkát. Csak akkor kell fűszerezni, ha a kolbász nem ízesítette meg eléggé. Ha nincs elég szaftja, akkor öntsön hozzá 1-2 dl vizet...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Makaróni cukkinis húsmártással receptje, elkészítése

Makaróni cukkinis húsmártással receptje, elkészítése

A makarónit a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Az olajon üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a darált húst. Amikor elvesztette a színét, hozzáadjuk a megmosott, karikára vágott cukkinit. Paradicsompürével, sóval, borssal és a zöld fűszerekkel ízesítjük, összefőzzük, és a főtt tésztára öntjük...

Nápolyi makaróni

Nápolyi makaróni

Makaróni tésztát megfőzök. Olajon vöröshagymát dínsztelek, hozzáadok: sűrített pari, cukor, só, víz, bors(őrölt), oregano, kis babérlevél; ezt picit forralom. A tésztát tepsibe teszem, ráöntöm ezt a szószt és összekeverem vele. Tetejére sajtot szórok. Kb. fél órát sütöm. Ez már az én egyszerűsített és olcsóbb változatom. Az eredetiben: tepsibe tészta fele, rá paradicsom (olajon dínsztelem felkarikázott állapotban bazsalikommal, sóval, borssal, oreganoval), rá a szósz fele, rá a sajt fele, tészta, szósz, sajt. Tetejére tojással összekevert tejföl. A bors az őrölt és fekete.

Tuti menü