Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kínai tészta ételek képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Kínai tészta ételek - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Kínai tészta ételek
Keresés
Találatok száma - 13 db
10 perces kínai tészta

10 perces kínai tészta

Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz. Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát. Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit, a gyömbért, az áttört fokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk. 2-3 percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, és addig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.)

Ázsiai zöldséges tésztaleves recept

Ázsiai zöldséges tésztaleves recept

A répát, a zöldpaprikát, és a hagymát csíkokra vágjuk, és megpároljuk az olajon. Felöntjük az erőlevessel, 8 percig főzzük. Cayenne-borssal ízesítjük. A kínai zacskós levesből kivesszük a tésztát, és beletesszük a levesbe, majd további 2 percig főzzük a levest. Szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Csirkemell szezámos-mézes bundában pirított tésztával

Csirkemell szezámos-mézes bundában pirított tésztával

A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal. Pirított tészta: A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Édes tészta recept

Édes tészta recept

Főzzünk 40 dkg kínai tésztát 10 percig, majd mossuk meg hideg vízben. Osszuk szét öt tálba. Olvasszunk meg 10 dkg kínai barna cukrot hatcsészényi forró vízben. Öntsük az olvasztott cukrot a tésztára, és tálaljuk.

Húsleves töltött tésztabatyukkal recept

Húsleves töltött tésztabatyukkal recept

A töltelékhez a sertéshúst keverőtálba tesszük. A rákot apróra vágjuk és hozzákeverjük. Ezután hozzáadjuk a soron következő hozzávalókat (fűszerek, sherry, keményítő), és jól összekeverjük. A vizet kanalanként keverjük hozzá, majd a tölteléket kézzel jól átgyúrjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, és nagyon finom karikákra vágjuk, a bambuszrügyet a dobozból kivéve lecsöpögtetjük, és finomra vágjuk. A hagyma felét (a másik felét félretesszük díszítéshez) és a bambuszrügyet alaposan összekeverjük a hússal. 20-30 percig állni hagyjuk, majd az olajat is hozzáadjuk. Mielőtt a tésztát megtöltenénk, a tojássárgáját is hozzá adjuk a húsmasszához...

Kesudiós csirkemell kínai tésztával

Kesudiós csirkemell kínai tésztával

A csíkokra vágott csirkét a mézes szójaszószba forgattam és 10 percig benne hagytam pácolódni. Az olajat felforrósítottam és a kesudiós csirkét beleraktam, állandó kevergetés mellett pirítgattam. Egy rövid ideig még pároltam a teljes puhulásig (de ez az én mániám...)A pirítás során a csirkén és a kesudión is kellemesen karamellizálódott a méz, a szójaszósz pedig fokozta a keleti jelleget. A husi párolódása közben 5 perc alatt kifőztem a kínai tésztát, leöblítettem és a hatás fokozása végett kevés mogyoróolajat öntöttem rá. Ettől szerintem rendkívül finom, karakteres zamatot kap a különben natúr tészta. A hús és a tészta jellegében tökéletesen kiegészítik egymást, nagyszerű harmóniában egyesülnek az ízek.

Kínai (jellegű)sült tészta csirkefalatkákkal

Kínai (jellegű)sült tészta csirkefalatkákkal

Egy teflonlábast veszünk elő a tészta elkészítéséhez. (Próbálkoztam wokkal is, ha már kicsit keleties ételről van szó, de abban a tészta helyenként leragadt, így a teflonlábast jobb megoldásnak tartom.) Olajat öntünk bele, aztán a spagettitésztát félbetörjük és beleszórjuk. Az olajon egy kicsit megpirítjuk. Öntünk alá egy kis vizet, és párolni kezdjük. De mindig csak egy kicsi vizet alá, mert jártam már úgy, hogy túl sok lett, és így a tészta ragadóssá vált, az pedig nem tesz jót neki. Szóval mindig csak egy kis vizet öntünk rá, és hagyjuk hogy elforrjon alóla, ezután ismét öntünk. Időnként egy lapáttal megkevergetjük, hogy ne süljön le. Ha a tészta már megfelelően puha, hozzáöntjük a borsót, hadd főjön össze vele egy kissé, majd hagyjuk alóla elpárologni a maradék vizet is. Locsolunk rá még egy kis olajat, és így is pirítjuk egy picit. Enyhén megsózzuk, majd szójaszósszal felöntjük és elkeverjük, hogy kellemes barna színt kapjon az egész. Így az íze is jobb lesz...

Kínai csirkecomb recept

Kínai csirkecomb recept

A kínai csirkecombok egy mézes-szójás-gyömbéres páccal készülnek, amely nem csupán egy tipikus kínai ízt ad az ételnek, hanem szép piros színt is. A csirkecombok elkészítése nagyon egyszerű, lehet sütni vagy grillezi, utána alkalomnak megfelelően többféleképpen is felhasználhatók (pl partikra, piknikre, gyerekzsúrra, salátákhoz stb)... A csirkecombokat tisztítsuk meg. A pácot keverjük el, majd öntsük rá a csirkecombokra. Minimum 20 percig pácoljuk, de akár egy éjszakán át is lehet. Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páccal. 180-ra előre felmelegített sütőben süssük ki kb 40 percig - 20 perc után fordítsuk meg - akkor jó, amikor szép piros lesz a felülete. A szószt szűrjük le, és tartsuk meg. Tippek - A csirkecombok melegen vagy hidegen is fogyaszthatók. Ha egy kínai menü egyik fogásaként tálaljuk, akkor vágjuk fel a kisült combokat vékony csíkokra, öntsük rá a szószt és tálaljuk egyéb kínai ételekkel. Hidegen készíthetünk belőle kínai csirkesalátát. Tálalhatjuk rizzsel, krumplis vagy zöldséges köretekkel is - öntsük le a szósszal. Hidegen is finom, felhasználhatjuk salátákhoz, szendvicsekhez, pizzához - remek piknik étel lehet, főleg egy ázsiai piknik egyik fogásaként...

Kínai pirított tészta zöldséggel

Kínai pirított tészta zöldséggel

A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. 2. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd belehelyezem a zöldségeket, a fűszerekkel ízesítem, az egészet összepárolom, hogy a zöldségek puhák - és egy kicsit pirultak legyenek. 3. Amikor ez kész, a hideg tésztát ráöntöm a zöldségekre, rárakom a 3-4 ek. szójaszószt, és ezt alaposan összekeverem, még pirítom egy kicsit. Mikor már jónak tűnik, a 2 felvert tojást ráöntöm, azzal is egy kicsit pirítjuk...

Hirdetés
Kínai sült tészta recept

Kínai sült tészta recept

A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk. Megfőzzük a tésztát. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük. A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében. Kiszedjük és félretesszük a húst, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük. A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk). Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre és tovább ízesítjük a szójaszósszal. Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk.

Kínai tészta (gyors recept)

Kínai tészta (gyors recept)

A hozzávalókat persze hűtőnk/kamránk állapota jelentősen befolyásolja. Legelőször a zöldségeket készítsük elő: a hagymát vékonyra, a sütőtököt először lapokra, majd vékony csíkokra, a gombát szintén vékony lapokra szelem. A wokot felforrósítom, majd beleöntöm a szezámolajat, beleöntöm a hagymát, majd a sütőtököt, ezek pár perc alatt ropogósra sülnek. Mehet bele a gomba, brokkoli és a karfiol. Meglocsolgatom szójaszósszal és a mézzel. Ha elkészült, kínai ötfűszerrel és sóval ízesítem. A 'kifőtt' tésztára halmozom, és már lapátolhatom is...

Kínai zöldséges tészta recept

Kínai zöldséges tészta recept

Az olajat megforrósítjuk, és a karikára vágott hagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, a mézet, a zöldborsót, a gombát, a sárgarépát, a rántottát és a legvégén a zúzott fokhagymát. Minden zöldséggel kb. 2 percig keverjük. Ezután belekeverjük a főtt spagettit, és folyamatos keverés mellett adagoljuk a szójaszószt. Amikor már egyöntetű a tészta, átkeverjük az ecettel.

Zöldséges üvegtészta recept

Zöldséges üvegtészta recept

A szószhoz a lista elején lévőket kikeverem. A zöldségeket megtisztítom, a cukkinit kimagozom, majd mindet felaprítom, pl. a hagyma félbe, majd karikába, a kukorica és a cukkini darabokba, a répa vagy nagy lyukon reszelve vagy kis pálcikákra vágva. A csirkét kis kockákra vágom, sózom, ízlés szerint fűszerezem (pl. ötfűszerkeverékkel, szecsuáni borssal stb.) és kevés olajon serpenyőben megsütöm. Hozzáadom a zöldségeket, kevergetve roppanósra sütöm (néhány perc elég neki). Hozzáöntöm a szószt, elkeverem, kicsit hagyom sűrűsödni, majd elzárom a gázt. Közben a tésztát is kifőzöm, lecsöpögtetem és összeforgatom a húsos-zöldséges eleggyel. Tálaláskor megszórom szezámmaggal.

Tuti menü