Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tészta receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Tészta receptek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 130 db
10 perces kínai tészta

10 perces kínai tészta

Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz. Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát. Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit, a gyömbért, az áttört fokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk. 2-3 percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, és addig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.)

13 tésztafőzési fortély

13 tésztafőzési fortély

Liszt és víz - Bár itthon sok helyen tojással készítik a száraz tésztát, Olaszországban csak víz és liszt van benne. A tésztát lobogó vízben, kevés sóval és olívaolajjal érdemes megfőzni. Számtalan tésztafajtát ismerünk, Olaszországban minden régióban másképp készítik még a jól ismert változatokat is. Itthon talán a spagetti, a tagliatelle, vagyis szélesmetélt, illetve a masni, vagyis a farfalle a legnépszerűbb. Az apró tésztához érdemes darabos, például csirkehúsos szószt készíteni, míg a spagetti olívaolajjal és fokhagymával magában is fenséges.

3 levelestészta-recept

3 levelestészta-recept

A leveles tészta az időhiánnyal küzdő háziasszonyok egyik legjobb barátja lehet, amivel érdemes kísérletezni, mert nemcsak rétes készíthető gyorsan belőle, hanem számos egyéb sós és édes finomság is. Spenótos-fetás-szezámmagos háromszög - Finom vendégváró falat. Ha nagyobb háromszögeket készítünk, akár uzsonnaként is vihetjük magunkkal a munkahelyünkre...Csirkés-cukkinis-aszalt paradicsomos lepény - Lepényként elkészítve egyszerű, de nagyon látványos fogást varázsolhatunk a leveles tésztából. Én most egy gyors, húsos feltétet készítettem rá...Erdei gombás tortácska - Nálam ez is bevált vendégváró falat. A feltétet nagyon egyszerű elkészíteni, az erdei gombák gazdag íze pedig mindenkit elvarázsol. Könnyű vele dicséretet bezsebelni....

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
3 tavaszi variáció pizzára - francia módra

3 tavaszi variáció pizzára - francia módra

Ami az olaszoknál a pizza, az a franciáknál a quiche: mennyei tészta változatos és gazdag feltéttel. Készítheted sós és édes változatban is - mindkettőre van tuti receptünk. Francia szakácskönyveket lapozgatva a quiche (ejtsd: kis) roppant pepecselős és macerás ételnek tűnik. Nem elég, hogy tésztát kell gyúrni, de vakon ki is kell sütni, majd megtölteni, és újra sütni. Pedig lehet ezt egyszerűen és gyorsan is csinálni: mindössze 20 perc gyúrás és keverés az egész, majd a munka nagy részét a sütő elvégzi. Stopper indul! A quiche-alaptészta receptje - A quiche-tésztát illenék legalább 1 órát pihentetni a hűtőben, hogy könnyebb legyen nyújtani, de a kevesebb mosogatás és a kényelem miatt akár azonnal beleegyengethetjük egy 28 cm átmérőjű tortaformába (vagy tűzálló tálba). A tésztának mindenképpen legyen 2-3 cm magas karimája. Ugyancsak illendő lenne a sütőformába igazított tésztát zsírpapírral lefedni, majd babot, lencsét vagy sütőgyöngyöt ráönteni, és nagyjából 10 percig sütni. De ilyen faksznik nélkül is be lehet tenni a sütőbe 5-10 percre, és sütés után villával kipukkasztani a hólyagokat, majd kicsit lelapítani. Az élvezeti értékén semmit sem fog rontani ez a kis csalás. Az így elkészített vakra sütött', azaz töltelék nélkül megsütött tésztát ízlés és évszak szerint lehet tölteni. Cukkinis-kapros quiche - Spárgás-szerecsendiós quiche - Gyömbéres quiche karamellizált eperszeletekkel

A megunhatatlan spagetti - egy új változatban

A megunhatatlan spagetti - egy új változatban

Nyáron napközben könnyű ebédre vágysz, este viszont jöhet egy gyorsan elkészíthető, laktató, mégis egészséges és finom tésztaétel. A kenyérszeletek szélét vágjuk le, majd mixerben daráljuk le a magvakkal és a vaj felével együtt úgy, hogy morzsás állagú keveréket kapjunk. A morzsát pirítsuk meg egy teflonserpenyőben, és szórjuk rá a reszelt sajtot. Közben kevergessük egy fakanállal, és vigyázzunk, hogy ne tapadjon össze. Egy fazékban forraljunk fel bőséges mennyiségű vizet, sózzuk meg, és főzzük ki benne a tésztát. Miután leszűrtük, keverjük össze a maradék vajjal és az apróra vágott szárított paprikával. A magos-sajtos morzsát is adjuk hozzá, keverjük össze, és már tálalhatjuk is!

A tökéletes bukta - receptek

A tökéletes bukta - receptek

A kelt tésztáktól sok háziasszony ódzkodik, gondolván, hogy sikeres elkészítésük mesteri kiváltság. Pedig nem ördöngösség, érdemes belefogni, már csak a kicsit elfeledett, de annál finomabb bukta kedvéért is. Sokaknak a bukta menzai rémség. Hatalmas, ízetlen, nagy darab tészta, amelynek fogyasztásakor akár a fulladásos halál is felléphet, a töltelék felkutatása pedig régészeti feltárást igényel. Én szerencsés voltam. Jó iskolába jártam, legalábbis, ami a konyhát illeti. A szakács nénink légiesen könnyű, illatos, finom, méretes és bőséges töltelékkel készült buktákat készített. Osztályunk nem is volt messze a konyhától, így sütéskor a kelt tészta illata mindent belengett. Nem is tudtunk másra koncentrálni, csak az ebédidőre, és találgatni, hogy vajon a bukta éppen sül vagy gőzben növekedik, és a töltelék vajon szilvalekvár lesz vagy túró. A nap további részét szuszogva a jóllakottságtól, porcukorbajusszal ültük végig, és minden energiánkat az emésztés kötötte le. Így a bukta-napi okítás tanárainknak mindig egy nagy bukta volt. A buktáról is előszeretettel állítják sokan, hogy hungarikum. Nehéz lenne ezt bizonyítani. Főleg, hogy a csehek és a németek - kiváltképp a svábok asztalán - sűrűbben és több változatban fordul elő, mint nálunk...

A tökéletes házi pizza titka

A tökéletes házi pizza titka

A lisztet keverd el az élesztővel, a cukorral és a sóval, majd csorgasd hozzá az olíva olajat. Dagasztógépben, a tésztakeverőben dagasztókarral, a kenyér sütőgép dagasztóprogramjával, esetleg kézzel kb. 20 percig dagaszd. Ezután kilisztezett tálban, konyharuhával letakarva, huzatmentes, langyos helyen hagyd állni kb. 2 órán át. Ekkor gyúrd át, nyomkodd ki belőle a levegőt, takard le, és hagyd még két órát kelni. Újra gyúrd át, és ha van még időd, hagyd még 1-2 órát kelni. A legjobb, ha a kelési idő összesen 5-6 óráig tart. Ez drasztikusan hangzik, de ha otthon vagy, csak 2 óránként kell 1-2 perc munkát belefektetned. A pizza elkészítése előtt főzz paradicsomszószt egy üveg passzírozott paradicsomszószból, 2 gerezd fokhagymából és bazsalikomból. A sütőt melegítsd elő a legmagasabb fokozatra. A tésztát nyújtsd ki kb. fél centi vastagra, kend be olajjal a tepsit, majd a tészta tetejét is. Kend be a paradicsomszósszal, szórj rá mozzarellát, és told a sütőbe 12-15 percre. Ezt persze tetszés szerint bővítheted olajbogyóval, sonkával, de túl sok feltétet ne pakolj rá, mert a vékony tészta nem bírja el. A képen egy olívabogyós-lilahagymás változat szerepel...

Amerikai pizzatészta - alaprecept!

Amerikai pizzatészta - alaprecept!

Ha laktató ételre vágysz, próbáld ki ezt a receptet! Egy pohárban összekeverjük a porcukrot, a vizet és az élesztőt, majd 5 percre félretesszük. A lisztet, a kukoricadarát és a sót egy nagyobb tálba szórjuk. Összekeverjük, és lassan hozzáadagoljuk a megfuttatott élesztőt, majd tésztává dolgozzuk. Ha kész, kiborítjuk egy kilisztezett deszkára és újra összedolgozzuk. Kivajazott tálba tesszük, majd még 45 percig hagyjuk kelni. Aztán átgyúrjuk, állni hagyjuk újabb 5 percig, majd kétfelé osztjuk...

Az egészséges pizza 6 titka

Az egészséges pizza 6 titka

A pizza világszerte óriási karriert futott be, ám a pizzériák kínálata jócskán tartalmaz olyan pizzákat is, amelyek nem használnak az egészségünknek. A pizza az egyik legpraktikusabb és legfinomabb étel. Még a legtöbb gyerek is szereti, így nagycsaládi körben sem kell azzal küzdeni, hogyan tukmáld rá a család legifjabb tagjaira. Rendkívül gazdag ízvilágának köszönhetően képtelenség megunni, ráadásul már egy-két szelettől jól lehet lakni. Vegetáriánus, szalámis, sonkás, gombás, zöldséges, tenger gyümölcseivel meghintett pizzák közül válogathatsz - a világ bármely pontján. Ha pedig otthon készíted el, különösen finom ízeket hozhatsz ki belőle. Az egyetlen hátránya, hogy sem nem diétás, sem nem egészséges. Legalábbis néhány fajtája. A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad - Jó hír, hogy úgy tűnik, mégsem kell lemondanod a pizza nyújtotta örömökről, a South Florida Sun cikkében ugyanis egészségügyi szakemberek tanácsait gyűjtötték össze arról, milyen pizzát válassz, ha jól is szeretnél lakni, de az egészségednek sem szeretnél ártani...

Hirdetés
Ázsiai zöldséges tésztaleves recept

Ázsiai zöldséges tésztaleves recept

A répát, a zöldpaprikát, és a hagymát csíkokra vágjuk, és megpároljuk az olajon. Felöntjük az erőlevessel, 8 percig főzzük. Cayenne-borssal ízesítjük. A kínai zacskós levesből kivesszük a tésztát, és beletesszük a levesbe, majd további 2 percig főzzük a levest. Szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Balogh Tészta

Balogh Tészta

A száraztészták különböző típusainak gyártására és kereskedelmére szakosodott vállalkozásunk 1993-ban alakult. Működésünk első időszakában, igazodva az akkori piaci igényekhez, elsősorban 250 grammos kiszerelésű, 6 és 8 tojással készült száraztésztákat gyártottunk. Ezt követte az 500 gr-os kiszerelésű tésztacsalád, melyek körében már a tojás nélkül készített változat is megjelent. Cégünk eddigi legnagyobb, mai napig is tartó sikerét a tojás nélküli gyártási technológiával készülő 1 kg-os, úgynevezett Családi száraztésztacsalád piaci bevezetése jelentette. A termékcsalád nagy népszerűségnek örvend mind a reform-, mind a hagyományos táplálkozást kedvelők körében. Termékkínálatunkat ma már a 4 tojásból készülő Baloghné tésztája, illetve a kiváló ár/érték aránnyal rendelkező tojás nélküli Tésztakarékos termékcsaládok teszik teljessé.

Bolognai mártás

Bolognai mártás

Tisztítsa meg és vágja apróra a hagymát, a fokhagymát, a zellert és a sárgarépát. Kockázza fel a szalonnát és a zöldségekkel együtt pirítsa meg a vajon. Kockázza fel apróra a sonkát és a májat, és adja a darálthússal együtt a zöldségekhez. Pirítsa meg folyamatos kevergetés közben, majd öntse fel a húsleveslével és a borral és keverje hozzá a paradicsompürét. Forralja fel, ízesítse sóval, borssal. Fedje le és főzze kis hőn két órát. Tálalja forrón kifőzött olasz tésztára. Kiváló töltelék lasagnéba vagy cannelloniba is.

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsd őket együtt. Keverd a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezd a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánóval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve párold puhára. A tésztát főzd ki. Tálaláskor a tészta tetejére halmozd a húst és szórd meg reszelt sajttal.

Bolognai spagetti elkészitése

Bolognai spagetti elkészitése

A hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk, a leveskockát feloldjuk három deciliter forró vízben. Felhevítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a zöldséget, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a húslevest, a darált marhahúst, megsózzuk-borsozzuk, megszórjuk csipetnyi cukorral, és időnként megkeverve harminc-negyven percig pároljuk. A spagettifőzés olasz módja: marokra fogva beleengedjük a végét a forró vízbe, s ahogy megpuhul, fokozatosan utánaengedünk, mindaddig, amíg a csomó vége belecsúszik a vízbe anélkül, hogy eltörne. Leszűrjük, s lehetőleg mindenkinek a tányérjába külön tálaljuk, így a húsos mártást ráöntve, reszelt sajttal megszórva szebben mutat és jobban ízlik.

Burgonyás kukoricakenyér (lisztérzékenyeknek)

Burgonyás kukoricakenyér (lisztérzékenyeknek)

A még forrón meghámozott, áttört és kihűtött burgonyához hozzáadom az átszitált kukoricalisztet, a sót és a cukorral elkevert, felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozom, majd dagasztás közben annyi langyos vizet öntök hozzá, hogy szokásos kelttészta-állagú legyen. A sima tésztát kukoricaliszttel meghintett tálba rakom, tetejét is meghintem kukoricaliszttel, majd tiszta konyharuhával letakarom. Ha az eredeti térfogatához képest majdnem duplájára kelt, tetszés szerinti formára alakítom, és sütőlemezre téve, előmelegített, de nem forró sütőbe tolom. Takaréklángon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz a teteje. Mielőtt megsülne, vizes ecsettel lekenem a tetejét, így szép fényes lesz.

Cornito Tóthék Tésztája Gluténmentes Száraztészta

Cornito Tóthék Tésztája Gluténmentes Száraztészta

Családi vállalkozásunk profilját, vállalkozásunk neve is rejti, vagyis a glutén mint gabonafehérje mellőzését egyes élelmiszerek gyártása során. Ezzel nyújtva segítséget a lisztérzékenyeknek, cölliákia betegségben szenvedőknek, akik étrendjében nem szerepelhet ez a fehérje, amely megtalálható a búza-, árpa-, rozs-, és zablisztben. Ezért van szükség a kukoricalisztből készült élelmiszerekre, hiszen ma az egészségügyi felmérések alapján Európában minden százötvenedik ember lisztérzékeny... CornitoTM Tóthék tésztája száraztészta kiváló minősége a receptúrának, és a kiváló olasz gépeknek köszönhető. A tészta íze közelít a durumtészta ízéhez, tehát élvezetes, színe a kukorica aalpanyagnak köszönhetően szép sárga, és az állagát főzés után is kiválóan megtartja. A választék: Cérnametélt, szélesmetélt, orsó, szarvacska, spagetti, fodrosnagykocka, kiskocka, kiskagyló, keskenymetélt, tarhonya, színes orsó

Csípős paradicsommártás

Csípős paradicsommártás

Dobja forró vízbe és húzza le a pardicsom héjját, távolítsa el a magját és kockázza fel. Forrósítsa fel az olajat és dobja bele a feldarabolt szalonnát. Adja hozzá a felszeletelt vöröshagymát és párolja meg. Tegye bele a paradicsomot és lassú tűzön főzze egy órát. Törje át, tegye bele a cseresznyepaprikát és sűrűsítse be. Vegye ki a paprikát, ízesítse sóval, keverjen bele felaprított bazsalikomot.

Tuti menü