Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsos tészta recept képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Húsos tészta recept - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Húsos tészta recept
Keresés
Találatok száma - 12 db
Friss, húsos ravioli tejszínes mártásban

Friss, húsos ravioli tejszínes mártásban

A család gyengéje az olasz tészta. Egy ravioli talán macerásnak tűnik első hallásra, de egy házi főtt tészta felülmúlhatalan ízélmény. Megkockáztatom, hogy elronthatatlan. Régóta vágytam egy ravioli sablonra, és egy kedd délután szembejött velem a körúti kirakatban. Ma kipróbáltam, és azonnal családtaggá fogadtam. Elkészítés: A vizet folyamatosan, és óvatosan adagolva adjuk a lisztes keverékhez, gyúrjuk simára. Egy kemény, foszlós tésztát fogunk kapni. Az elkészült tésztát 15-20 percre konyharuhával lefedve pihentessük hűvös helyen. A bacont kis kockákra vágjuk, majd megpirítjuk. Most a töltelék elkészítése következik. Felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, habzásig hevítjük, majd fűszerezzük. Eddig besamel hivatalosan, de mi tegyünk bele egy tojást is, így kicsit selymesebb lesz az íze. A tojással már ne forraljuk, csak keverjük simára...

Görög rakott húsos tészta recept

Görög rakott húsos tészta recept

Olívaolajon vagy raman a hagymát, fokhagymát megdinszteljük, belerakjuk a fűszereket, a darált húst és a paradicsomlevet. Összefőzzük. A tésztát kifőzzük. Egy jénai aljára rakjuk a tészta felét, rá a hús felét, megszórjuk sajttal, majd mégegyszer megismételjük (tészta, hús, sajt). A tetejét tejszínnel meglocsoljuk, szerecsendióval megszórjuk. 30 percig sütjük a sütőben.

Húsos rakott tészta recept

Húsos rakott tészta recept

Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, apró darabokra tépkedjük. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk. Belekeverjük a megtisztított a spenótot. Amikor levelei összeestek, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával, és a spenótos hússal. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben addig pirítjuk, amíg szépen megpirul. Felszeleteljük és tálaljuk. Kínálhatunk mellé külön tejfölt is. Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 75 perc múlva 1 adag: 1009 kcal

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Húsos tészta csőben recept

Húsos tészta csőben recept

A darált húst úgy kezdem elkészíteni, mint egy pörköltet: az apróra vágott hagymát (3-4 fej ízlés szerint) megdinsztelem az olajon, megfűszerezem sóval, borssal, paprikával, majd egy kis vízzel, de nem túl sokkal, elkezdem főzni. A lényeg, hogy legyen ízes leve, mert szükség lesz rá. A tésztát csupán félig kell megfőzni!!!!! Amikor ez a kettő készen van, egy tepsiben összekeverem, és a sütőben készítem tovább. Itt a tészta felszívja a pörköltalap levét, és sokkal finomabb lesz. Mikor a tészta megpuhult, és a tepsiben a teteje kicsit megbarnult, készen van. A maradék 1-2 fej hagymát szintén apróra vágom, és a tejföllel összekeverem, hagyom egy kicsit állni, hogy a tejföl átvegye a hagyma zamatát, majd mikor készen van a tészta, ezzel az öntettel tálalom. Megjegyzés: A tejfölös-hagymás szószból valamennyit rá lehet tenni még sütés előtt a tésztára, de szerintem finomabb csupán utólag a tálaláskor hozzáadni! :)))

Húsos tészta recept 6 főre

Húsos tészta recept 6 főre

Előző nap a húst kb. 2 centis kockákra felvágjuk, egy tálban meglocsoljuk az olajjal, borsozzuk és megszórjuk az őrölt babérlevéllel. Jól összekeverjük, lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A hagymát apróra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Egy wokban vagy egy nagy serpenyőben a hagymát mangalicazsíron megfonnyasztjuk. Végén belerakjuk az átpréselt fokhagymát, a kockára vágott TV paprikát és a szeletelt gombát. Kevergetés mellett megdinszteljük. A pácolt húst megsózzuk, meghintjük a pirospaprikával, belekeverjük a gulyáskrémet és a piros-aranyat. Összekeverjük és a hagymára tesszük. Lefedjük és lassú tűzön, időnként rázogatva főzzük. A tésztát sós vízben megfőzzük. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a spagettit és a felkockázott kaliforniai paprikát. Lefedjük, hogy a tészta magába szívhassa a szaftot. Végül beleöntjük a sört, pár percig kevergetve főzzük. Azonnal tálaljuk.

Hirdetés
Leveles tésztában sült oldalas

Leveles tésztában sült oldalas

Az oldalast megmossuk és 3 részre vágjuk, belerakjuk a tepsinkbe és megszórjuk sóval, borssal, majd mellé rakjuk a fokhagymákat, ráöntjük az olajat és a vizet, letakarjuk alufóliával és kb. 200 fokon 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve mindkét oldalát 10-10 percig. Ha megsült kivesszük egy deszkára az oldalas darabjainkat és két kisebbet kiválasztunk. A leveles tésztát kibontjuk és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük kitekerve. Erre helyezzük az oldalasainkat, majd becsomagoljuk, megkenjük a tetejét tejföllel és 180 fokon 30 percig sütjük (Ez tészta függő, olvassuk el a leírást mert ha füst van a konyhában égett szag kíséretében az nem jó). Ha megsült a tészta, akkor egy deszkára kivesszük és pihentetjük 2-3 percet, majd nagyobb darabokra vágjuk, tetszés szerint.

Mascarpone szószos, húsos tészta recept

Mascarpone szószos, húsos tészta recept

A tésztát felteszem főni, közben előkészítem a húst: apró kockára vágom, kevés vajon pirosra sütöm, közben befűszerezem (ízlés szerint). Hozzáadom a mascarponét, és a tészta főzőlevéből egy merőkanálnyit. 5 percig kis lángon, kevergetve átfőzöm, és hozzáadom a reszelt sajtot. Ha leszűrtem a tésztát, hozzáöntöm a húsos szószhoz, és tálalom.

Paprikás-húsos tészta recept

Paprikás-húsos tészta recept

A zöldségeket megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A húst megtisztítjuk, lemossuk, leszárítjuk, és a zöldségekkel közel azonos vastagságú csíkokra vágjuk. Serpenyőben, a forró olajon, erős lángon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kivesszük, és félretesszük. A húsos szalonnát is vékony csíkokra vágjuk, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon, erős lángon megpirítjuk. Rátesszük a csíkokra vágott zöldségeket, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a rozmaringot, elkeverjük. A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt bő, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a főzőlevéből keveset megőrzünk. A szalonnás zöldségekhez visszatesszük a húst, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből és ízlés szerint erős paprikát, összeforraljuk. Belekeverjük a leszűrt, de nem lemosott tésztát, megszórjuk a reszelt sajttal, és tálaljuk.

Sonkás kocka

Sonkás kocka

A tészta egy szénhidrátban igen gazdag tápláló élelmiszer. Fogyaszthatjuk édesen, sósan, öntettel, vagy rakottan. Jelen esetben egy húsos, konkrétan sonkás tésztát mutatunk be. Elkészítése nagyon egyszerű, kezdő háziasszonyok is könnyedén egy óra alatt elkészülnek vele, és még a pénztárcájuk is kímélve lesz.

Hirdetés
Sült sajtos-darált húsos tészta recept

Sült sajtos-darált húsos tészta recept

Vizet teszünk fel forrni. Ha forr, sót és kevés olajat adunk hozzá, s kifőzzük benne a tésztát. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot, az ömlesztett sajtot, s kb. 1 dl vizet. Fűszerezzük, és fedő alatt készre főzzük. A leszűrt tésztát összekeverjük a húsos raguval, tűzálló tálba simítjuk. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 15-20 perc alatt átsütjük. Kockára vágva tálaljuk, igen kiadós!

Tésztás receptek a Jólkifőztem oldalról

Tésztás receptek a Jólkifőztem oldalról

Fedezd fel, hogy mennyi mindent lehet készíteni tésztákból. Kezdve a sóstól az édesig, a húsostól a zöldségesig és ezeknek a kombinációjából. A variációk száma szinte végtelen. Az oldalon mindenki megtalálja saját ízvilágát. Fellelhetőek az olaszos és ázsiai ételek. Természetesen a hagyományos ízek kedvelőinek se kell messzire menniük, mert az olyan alapvető tésztafélék receptjébe is belebotolhatunk, mint a krumplis tészta. A receptek mellett konyhai tippeket és trükköket is olvashatunk, amivel fejleszthetjük konyhai képességeinket.

Zöldséges húsos tészta recept

Zöldséges húsos tészta recept

A hagymát finomra vágjuk, zsírban megfonnyasztjuk, az apróra vágott zöldséget a darált hússal együtt beletesszük, megsózzuk és átpirítjuk, kis vizet adunk hozzá és megpároljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, kevés olajon átforgatjuk és a készre párolt zöldséges hússal és a tejföllel összekeverjük, borssal fűszerezzük. Mély jénaiba, vagy tepsibe tesszük és pirosra sütjük a tetejét. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Tuti menü