Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Galuska, nokedli képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Galuska, nokedli - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Galuska, nokedli
Keresés
Találatok száma - 3 db
Galuska készítése

Galuska készítése

A tojást a zsiradékkal és a tejjel jól elkavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. Ha jó könnyű tésztát akarunk készíteni, akkor közvetlenül kifőzés előtt keverjük össze, mert állás közben a tészta keményedik. Nem szabad sokat keverni, csak annyira, hogy az anyagok összekeveredjenek. A galuska főzése többféleképpen történhet: forró sós vízbe kanállal szaggatjuk ki nyeles vágódeszkáról, belevagdaljuk vagy lyukacsos galuskaszaggatóra téve, fakanállal kevergetve, átszaggatjuk a tésztát. Mindegyik eszközt előbb vízbe mártjuk. Szaggatás közben gyakran kavargatjuk. Akkor van készen, ha feljön a víz tetejére. Leszűrve, meleg vízzel leöblítjük és forró zsírba tesszük.

Kapros galuska

Kapros galuska

A hozzávalókat összedolgozzuk és egy órát pihentetjük. Sós forró vízben szaggatjuk. Ha kifőtt, leszűrjük és olvasztott margarinra szedjük. 2 dl tejfölt, 1 tojás sárgáját, 1 csokor vágott kaporral elkeverjük, a tésztára öntjük és tepsibe megsütjük. Salátával tálaljuk.

Salzburgi galuska

Salzburgi galuska

A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk. A tojássárgákat elkavarjuk a liszttel, sóval és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük még kb. 1 percig. 1 evőkanállal a tojásfehérje-habból elkeverünk a tojássárgás masszával, majd a tojássárgás masszát óvatosan a tojásfehérje-habhoz keverjük. A hőálló tálba a masszából 4 halmocskát rakunk. Betoljuk a sütőbe, és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje barna, de a belseje még lágy.

Tuti menü