Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pizza képes leírás - Tészta receptek.tlap.hu
részletek »

Pizza - Tészta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teszta-receptek.tlap.hu » Pizza
Keresés
Találatok száma - 6 db
3 tavaszi variáció pizzára - francia módra

3 tavaszi variáció pizzára - francia módra

Ami az olaszoknál a pizza, az a franciáknál a quiche: mennyei tészta változatos és gazdag feltéttel. Készítheted sós és édes változatban is - mindkettőre van tuti receptünk. Francia szakácskönyveket lapozgatva a quiche (ejtsd: kis) roppant pepecselős és macerás ételnek tűnik. Nem elég, hogy tésztát kell gyúrni, de vakon ki is kell sütni, majd megtölteni, és újra sütni. Pedig lehet ezt egyszerűen és gyorsan is csinálni: mindössze 20 perc gyúrás és keverés az egész, majd a munka nagy részét a sütő elvégzi. Stopper indul! A quiche-alaptészta receptje - A quiche-tésztát illenék legalább 1 órát pihentetni a hűtőben, hogy könnyebb legyen nyújtani, de a kevesebb mosogatás és a kényelem miatt akár azonnal beleegyengethetjük egy 28 cm átmérőjű tortaformába (vagy tűzálló tálba). A tésztának mindenképpen legyen 2-3 cm magas karimája. Ugyancsak illendő lenne a sütőformába igazított tésztát zsírpapírral lefedni, majd babot, lencsét vagy sütőgyöngyöt ráönteni, és nagyjából 10 percig sütni. De ilyen faksznik nélkül is be lehet tenni a sütőbe 5-10 percre, és sütés után villával kipukkasztani a hólyagokat, majd kicsit lelapítani. Az élvezeti értékén semmit sem fog rontani ez a kis csalás. Az így elkészített vakra sütött', azaz töltelék nélkül megsütött tésztát ízlés és évszak szerint lehet tölteni. Cukkinis-kapros quiche - Spárgás-szerecsendiós quiche - Gyömbéres quiche karamellizált eperszeletekkel

A tökéletes házi pizza titka

A tökéletes házi pizza titka

A lisztet keverd el az élesztővel, a cukorral és a sóval, majd csorgasd hozzá az olíva olajat. Dagasztógépben, a tésztakeverőben dagasztókarral, a kenyér sütőgép dagasztóprogramjával, esetleg kézzel kb. 20 percig dagaszd. Ezután kilisztezett tálban, konyharuhával letakarva, huzatmentes, langyos helyen hagyd állni kb. 2 órán át. Ekkor gyúrd át, nyomkodd ki belőle a levegőt, takard le, és hagyd még két órát kelni. Újra gyúrd át, és ha van még időd, hagyd még 1-2 órát kelni. A legjobb, ha a kelési idő összesen 5-6 óráig tart. Ez drasztikusan hangzik, de ha otthon vagy, csak 2 óránként kell 1-2 perc munkát belefektetned. A pizza elkészítése előtt főzz paradicsomszószt egy üveg passzírozott paradicsomszószból, 2 gerezd fokhagymából és bazsalikomból. A sütőt melegítsd elő a legmagasabb fokozatra. A tésztát nyújtsd ki kb. fél centi vastagra, kend be olajjal a tepsit, majd a tészta tetejét is. Kend be a paradicsomszósszal, szórj rá mozzarellát, és told a sütőbe 12-15 percre. Ezt persze tetszés szerint bővítheted olajbogyóval, sonkával, de túl sok feltétet ne pakolj rá, mert a vékony tészta nem bírja el. A képen egy olívabogyós-lilahagymás változat szerepel...

Amerikai pizzatészta - alaprecept!

Amerikai pizzatészta - alaprecept!

Ha laktató ételre vágysz, próbáld ki ezt a receptet! Egy pohárban összekeverjük a porcukrot, a vizet és az élesztőt, majd 5 percre félretesszük. A lisztet, a kukoricadarát és a sót egy nagyobb tálba szórjuk. Összekeverjük, és lassan hozzáadagoljuk a megfuttatott élesztőt, majd tésztává dolgozzuk. Ha kész, kiborítjuk egy kilisztezett deszkára és újra összedolgozzuk. Kivajazott tálba tesszük, majd még 45 percig hagyjuk kelni. Aztán átgyúrjuk, állni hagyjuk újabb 5 percig, majd kétfelé osztjuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Ez ám az igazi pizzacsoda!

Ez ám az igazi pizzacsoda!

Tésztareceptjeink segítségével fantasztikus ebédet vagy vacsorát készíthetünk vendégeinknek. Puliszkás pizza - Öntsünk egy nagy lábasba egy liter vizet, csorgassunk bele két evőkanálnyi olívaolajat, ízesítsük sóval, majd forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe, állandó keverés mellett, szórjuk bele a kukoricadarát, majd lassú lángon főzzük tíz percig. Kenjünk ki olajjal egy közepes méretű kerek sütőformát, öntsük bele a kukoricadarát, vizes kanállal egyengessük el a tetejét. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, majd tegyük bele a felszeletelt zöldségeket. Darált borssal fűszerezzük, és erős lángon állandó kevergetés mellett süssük 3-4 percig. Kenjük meg a puliszka tetejét pesztóval, majd tegyük rá a megsütött zöldségeket, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal. Forró sütőben 180 fokon süssük 15 percig. Tálaláskor vágjuk cikkekre, és ropogós salátalevelekkel körítsük...Spenótos-sajtos zárt pizza - Pizzatekercs

Hawaii pizzás batyu

Hawaii pizzás batyu

A nyers élesztőt megfuttatjuk egy kevés langyos vízben cukorral. (Ha szárított élesztőt használunk, azt csak egyszerűen hozzáadjuk a liszthez.) Ha van kenyérsütőgépünk: akkor a tészta hozzávalóit belerakjuk, úgy, hogy mindig a folyékony alapanyaggal kezdjük, és az élesztő kerüljön a tetejére. Beállítjuk a megfelelő programot, ami összedolgozza, és megkeleszti a tésztát. (Én normál programot szoktam 1 óra elteltével megszakítani.) Ha nincs kenyérsütőgépünk: akkor a tészta alapanyagait egy tálba tesszük, és egy sima, rugalmas tésztát készítünk. Letakarva 1 órán át meleg helyen pihentetjük-kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: lereszeljük a sonkát vagy, nagyon apróra vágjuk. Lereszeljük a sajtot, amiből majd a tetejére is teszünk egy csipetet. A darabolt ananászt még apróbbra vágjuk...

Pizza Margherita, vagy valami hasonló

Pizza Margherita, vagy valami hasonló

Nápoly 1889 júniusában is olyan volt, mint máskor; a város kopott pompáját sóillattal szórta be az öböl vizét fodrozó szél, a Vezúv atyáskodóan nézett a foszladozó palotákra, a közelben Pompeji még mindig némán siratta pusztulását. Raffaele Esposito izgatottan ébredt, hiszen számára nagyon más nap volt ez. Ekkor érkezett a városba I. Umberto olasz király és hitvese, Margherita királyné. A felséges vendégeknek Esposito szakács is fogásokat kreált, mégpedig három különféle pizzát. Elvégre - az akkoriban még csak Olaszországban világhírű - pizza szülővárosába érkezett a királyi pár. Ekkor már a ma is jól ismert paradicsomos pizzák készültek Nápolyban, pedig nem volt ez mindig így. Noha a paradicsom és az olasz konyha régóta sziámi ikrek, főztek az olaszok Amerika felfedezése előtt is - paradicsom nélkül. Az ezerévesnek mondott pizza az 1600-as évekig besamelszerű szósszal készült, de 1843-ban az idősebb Alexandre Dumas francia író és elkötelezett haspók már a paradicsomos pizzákról írt...

Tuti menü